De 44e minuutbreekt aan, in de 45e minuut onderschept Nanne Jans de bal van de aanval van De Blesse en bedenkt zich geen moment en geeft een lange bal op de lopende Michelle Boekweg in de diepte. Michelle Boekweg komt 1 op 1 te staan met de keepster en rond dit koelbloedig af.

De dames kijken niet meer tegen een achterstand aan en gaan met een gelijk spel 1-1 de rust in.
In de rust hebben de dames even een aantal tips gekregen van de trainer David Bottenheft, vandaag moesten we het helaas doen zonder onze andere trainer Arjan Zomerdijk.

Maar beloofd is beloofd we zouden de 3 punten meenemen naar Meppel!!. In de 48e minuut kwam de bal weer terecht bij Nanne Jans, dit keer zag ze weer Michelle Boekweg in de diepte lopen en gaf ze een lange bal op Michelle. De bal kwam terecht tussen de keepster van De Blesse en Michelle. Ze bedacht zich geen moment en wilde de bal over de keepster heen wippen, de keepster was iets te laat waardoor ze Michelle in haar reddende actie meenam naar de grond. Even dachten we dat Michelle goed geblesseerd was, maar gelukkig bleek dit mee te vallen. Michelle moest helaas wel het veld verlaten.

De 1-3 werd gemaakt door een aanval tussen Bianca Denekamp en Veerle Ullrich, Bianca speelde de bal netjes op de inlopende Veerle Ullrich en die maakte deze bal netjes af. 1-3 voor MSC. De 1-4 voor MSC kwam op de naam vanSelina Tien die goed profiteerde van een fout van de verdediging van De Blesse. De Blesse deed kort daarna nog wat terug, dit door slordig uitverdedigen van MSC. Stand 2-4. MSC kreeg op de rand van de 16 meter bij het doel van de keepster van De Blesse een vrijetrap. Een goede gecommuniceerde vrije bal tussen Rachel Boekweg en Veerle Ullrich werd netjes langs de muur geschoten door Veerle Ullrich. Stand 2-5. In de 78e minuut word er weer matig verdedigd door MSC en maakt de De Blesse dit koelbloedig af! Stand 3-5. In de 80e minuut scoort Rachel Boekweg met een mooi schot net buiten de 16 meter door het midden over de keepster van De Blesse heen. Stand 3-6 voor de vrouwen van MSC uit Meppel.

Beide elftallen verlaten het veld met de stand 3-6 in het voordeel van de dames uit Meppel!.