Toch wil MSC de jongste kinderen meer bieden. Juist bij de jongste kinderen is de ontwikkeling van voetbaltechniek erg belangrijk en valt er veel winst te behalen. De MSC Voetbal Academie voorziet in deze behoefte. De kinderen krijgen een extra training per week van enthousiaste en ervaren trainers. Voorop staat dat de kinderen veel plezier hebben en dat de mogelijkheid wordt geboden om beter te leren voetballen.

Ook bij de KNVB staat het pupillen voetbal steeds meer in de picture. Op 13 september ontving MSC het volgende bericht van de KNVB:

Wij staan op dit moment aan de vooravond van de grootste vernieuwing in het pupillenvoetbal. Vanaf het seizoen 2017/’18 introduceren we voor alle 300.000 pupillen van o6 t/m o12 jaar nieuwe wedstrijdvormen.

Aanmelden voor de MSC voetbalacademie.

Deze week krijgen alle pupillen van hun trainer(s) en/of leider(s) een aanmeldingsformulier mee naar huis. Komende zaterdag kunnen ze het formulier – ingevuld – bij hun trainer(s)/leider(s) weer inleveren, natuurlijk alleen als ze gaan deelnemen.

Wanneer vinden de trainingen plaats?

De eerste training is op 14 oktober. De volgende trainingen zijn op 28 oktober, 4 november, 11 november en 18 november. Niet op 21 oktober i.v.m. de herfstvakantie. De jongsten beginnen om 16.00 uur en de oudsten zijn in ieder geval om 19.00 uur klaar.

In april 2017 staan nog 2 of 3 trainingen op het programma. Vriendjes of vriendinnetjes zijn dan van harte welkom gedurende een gedeelte van de training. Vriendjes of vriendinnetjes kunnen ook het hele programma doorlopen, maar betalen dan ook gewoon de kosten.

Wie geven de trainingen?

Natuurlijk de jeugdtrainers van MSC, maar ook de spelers en trainers van Zondag 1 zijn bij de trainingen betrokken. Wellicht krijgen we het voor elkaar dat ook onze jeugdigen zo af en toe de thuiswedstrijden van ZO1 bezoeken.

Wat zijn de kosten?

We vragen van elke deelnemer een bijdrage van € 20. Hiervoor krijgen ze in ieder geval 7 goede trainingen, een inloop shirt met opschrift en in april een certificaat.

Vragen?

Met vragen kun u natuurlijk bij de trainer(s)/leider(s) van uw zoon of dochter terecht. Ook kunt u bellen of mailen met Ger Boterman van Voetbalzaken MSC (M 0657342970, E boterman@ziggo.nl).

De definitieve trainingstijden worden nog ingevuld als het aantal aanmeldingen bekend is. Deze tijden hoort u z.s.m. als de aanmeldingsformulieren komende zaterdag ingeleverd zijn.

Voor alle duidelijkheid.

Pupillen zijn alle spelers en speelsters in de huidige categorieën JO13, MO13 en jonger.

We hopen en rekenen op veel aanmeldingen!

Ger Boterman (Voetbalzaken MSC)