Het gebrek aan ruimte is bij MSC-Antaris zo groot, dat er momenteel gesprekken gevoerd worden met een regionale club om op hun velden onze keepers te kunnen trainen. Als er niet snel een oplossing komt dreigt er zelfs een ledenstop. Het bestuur van MSC bevestigt dit.
Het is niet te hopen dat het tot een ledenstop komt, want MSC dupeert daarmee niet alleen zichzelf, maar ook, en vooral, een hoop kinderen. Het bestuur valt niets te verwijten. Zij hebben al verschillende keren de gang naar het Stadhuis gemaakt, echter zonder concreet resultaat. Tijdens die bijeenkomsten werd er uitvoerig gesproken over de toekomstplannen van sportpark Ezinge. MSC kaartte daarbij de ruimteproblemen aan en kreeg daarvoor begrip, maar geen oplossing.
De gemeente en de plaatselijk politiek maken zich momenteel druk over wie Zwarte Piet moet worden. Gezien de aanleiding is dat ook terecht. Maar MSC wil de heren en dames er wel op attent maken dat er ‘achter op Ezinge’ een bijna honderdjarige voetbalclub zit, die de noodklok luidt.
Het nieuwe college van B&W stelt zich in haar collegeprogramma onder andere ten doel om Meppel op de kaart te zetten. MSC doet dat al jaren, zeker nu het in de hoofdklasse speelt. Om dat hoge niveau ook in de toekomst te kunnen spelen is een goede jeugdopleiding onontbeerlijk. Daar heb je echter wel aanwas in die categorie voor nodig. Met een ledenstop, die duurt zolang er geen oplossing is gevonden, stokt dat.
Omdat ze het in het Stadhuis zo druk hebben met Zwartepieten, is er alvast nagedacht over een mooie oplossing waar meerdere partijen van profiteren. Omdat Nieuwveense Landen volgens een paar knappe koppen uit Groningen toch kleiner wordt, blijft er ruimte over. Benut een deel van die ruimte door er alvast een mooie atletiekaccommodatie voor De Sprinter te bouwen. Zij weten zich dan verzekerd van een plek die in de toekomst aan de rand van een nieuwe woonwijk ligt en de gemeente Meppel heeft met dit plan alvast een bewoner voor de toekomstige woonwijk. Last but not least: MSC kan de noodklok laten stoppen.
Laat het duidelijk zijn, het is maar een idee. Heeft u een beter plan? Laat het weten in het Gastenboek van deze site. U helpt daar onze club mee.