Opvallend was dat PEC Zwolle tijdens de warming up voor iedere speler een bal had en dat de MSC-yell (een geschreeuwde leuze) niet meer het woord ‘genieten’ bevatte. Was het daarom dat de frustratie de overhand nam en er een aantal tranen vloeiden?
Hoe netjes de spelers van C2 waren, was te zien aan de hoeveelheid voetbalschoenen op de mat van SponsorPlaza. Of had de trainer hier de hand in? Tijdens de bespreking in de commissiekamer waren alle voeten gestoken in slechts sportsokken, om zodoende het laminaat te sparen.
De Mini Divisie werd ditmaal gehouden op ons hoofdveld. De allerkleinsten van diverse verenigingen speelden tegen elkaar en spelers en ouders genoten.

Net buiten de toegangspoort wilden vrienden voor het leven vereeuwigd worden, dus trok de fotograaf zijn schietmachine tevoorschijn. En heren: er zat toch echt wel een rolletje in het toestel.
Vele mensen kwamen op de fiets, waarvan sommige exemplaren bij eerder genoemde toegangspoort werden geparkeerd. Waarom niet in de daarvoor bestemde fietsenrekken? Een tweetal dames presteerde het om te arriveren op een eenwielig voertuig. Clubfotograaf Ron Wielhouwer keek bewonderend naar de behendigheid die zij tentoonspreidden, waarna hij onhandig over een reclamebord klauterde.
Haren werden in de plooi gestreken, lippenstift moest nog worden bijgewerkt en posities werden ingenomen voor een nieuw rondje teamfoto’s maken. Vrouwen1 ging in eerste instantie zonder trainer en leider op de foto. Na een gedwongen pitstop (lees: toiletbezoek na enkele sportdrankjes genuttigd te hebben) tuitten ook zij de lipjes en werd de groep in zijn geheel op de gevoelige plaat vastgelegd.
Een BM’er (een bekende Meppeler) werd gespot en gewapend met pen en papier renden een aantal spelers richting Ron Hogervorst, om een handtekening van hem te kunnen krijgen. Glimlachend zette hij zijn krabbel op papier.
Op de velden kreeg een speler van SJO HH’97 C2 een gele kaart en leek een MSC-speler door FC Wolvega overgenomen te worden. Welk bedrag zou met deze transfer gemoeid zijn?
De fluiteniers van dienst moesten even alle zeilen bijzetten, omdat een collega-scheids naar huis was gegaan, terwijl er nog een wedstrijd gefloten moest worden. Met enkele kunstgrepen losten ze het zaakje op.
Spelers die eerder op de ochtend alles hadden gegeven, meldden zich vrijwillig om andere teams bijstand te verlenen. Lovenswaardig! Petje af voor hen die zich, na een afmattende match, weer op wisten te laden om hun beste beentje voor te zetten.

RW