Niet gemaakt van suiker hield dit de manschappen, die terugkeerden van een week verlof, uiteraard niet tegen. In Zandhuizen traden ze aan onder nog belabberde omstandigheden, dus voor de mannen uit Meppel was het alsof ze op een mooie zomerdag terugkeerden om hun taken uit te voeren. De roes van de overwinning van twee weken terug zat er nog goed in, daar een niet nader te benoemen aantal spelers niet alleen na de wedstrijd de overwinning vierden, maar ook in de vrije week erna en om het geheel af te sluiten uiteraard ook nog op de zaterdag voor de wedstrijd. Met zo’n moraal in de gelederen kan het niet meer fout gaan.

Ook Henny had een week vakantie gehouden, waardoor zijn hersenen enigszins in slaap waren gevallen. Naast het feit dat de tas met de onmisbare benodigdheden zoals shirtjes, broekjes en sokken ontbrak, waardoor het sterrenelftal even moest omreizen, was meneer ook ruim een uur te vroeg aanwezig. Naar eigen zeggen wilde hij een perfecte voorbereiding, maar anonieme bronnen meldden dat meneer even vergeten was dat de klok verzet moest worden. Het team besloot het sportief op te vangen en peperde de beste man in waar maar mogelijk. Verrassend genoeg was het alleen de leider die de mist in ging. Een uur extra slaap laat het derde zich niet afpakken. Eenieder die MSC3 in hun hart meedraagt, houdt deze dan ook angstaanvallig vast voor de volgende keer dat de klok weer een uurtje verzet mag worden. Een uur slaap minder zal minder gewillig ontvangen kunnen worden. Helaas vielen enige afzeggingen ( Reus Mischa nog geblesseerd, Cees kampte met een chronisch slaaptekort en Rutger B met voor de schrijver onbekende redenen ), ons wel ten deel, maar vol goede moed vertrok het elftal richting Emmeloord.

Onder klokkengeluid stapte de Meppeler formatie uit in Emmeloord. De pers was nog niet aanwezig, waardoor een rustige sfeer ontstond, waarin ontspannen naar de wedstrijd gewerkt kon worden. Alle valse sporen die eerder in het weekend waren uitgezet bleken toch hun vruchten af te werpen. De keerzijde was dat er maar één supporter was meegereisd, in de vorm van de trouwe Daan. Nadat de nodige koffie en thee verorberd waren, was het tijd om de kleedkamer op te zoeken. Ronny deed snel zijn plan uit te doeken, terwijl menig man klaagde over de walm rondom Ralph en Henny opschepte over zijn roze boxer. Het leverde Henny een rechtsback positie op. Ronny nam zoals gewoonlijk zijn positie als laatste man in en bij gebrek aan beter en zodat hij een oogje in het zeil kon houden, positioneerde Ronny uw samenvattende schrijver als voorstopper op het veld. Links mocht Jacob Jan de laatste gelederen in deze verdedigingslinie sluiten. Jelle had vrijwillig de handschoenen aangetrokken en stond in het doel.
Op het middenveld mocht werkpaard Michon op de linkerkant het de tegenstander lastig gaan maken, vanuit het midden versterkt met loper Alex. Op rechts mocht de laatste versterking van MSC3 in de vorm van Barend plaats nemen.
De aanval werd dit keer vanuit de punt geleid door Roelof Jan, vooralsnog de man met de meeste gekeepte wedstrijden op zijn naam, maar hij wil hier de titel van topscoorder aan toe gaan voegen. Links van hem stond Ralph op zijn vertrouwde positie en aan de rechter kant nam Jimmy zijn plaats in. Sipan begon op de bank en Rutger nam de vlag in zijn hand.

Wat nog niet eerder was gebeurd, vond vandaag wel plaats. Doordat Emmeloord voetbalde, schatte uw verslaggever in een moment van verlichting al vroeg in de wedstrijd een pass in en kwam deze voor zijn man, waardoor hij de bal kon onderscheppen en voordat hij het doorhad alleen voor de keeper stond. Geheel nieuw met deze ervaring, raakte hij de bal compleet verkeerd, wat resulteerde in een rollertje. Maar doordat de keeper van Emmeloord op het verkeerde been was gezet door de ‘briljante’ schijnbeweging, rolde deze over de lijn. 0-1! MSC op een voorsprong! Nu vraagt u zich uiteraard af hoe dit mogelijk is, maar helaas is dat een antwoord die het derde u verschuldigd blijft. Ze weten het zelf ook nog niet.

De roes duurde helaas niet lang. Waar de schrijver eerst de held was van het verhaal, maakte hij dit niet veel later in de wedstrijd weer ongedaan. Emmeloord brak met goed combinatie voetbal op de rechterkant door. Te druk bezig met coachen verloor de arme drommel zijn eigen man uit het oog, waardoor deze kalm de 1-1 in kon schieten. Emmeloord is vooralsnog verreweg het beste team wat MSC3 is tegengekomen, wat meer dan eens resulteerde in kansen voor Emmeloord. Goed combinatie spel werd menigmaal afgewisseld met positie veranderingen van spelers, waardoor MSC vaak te langzaam was om de veranderingen te bestrijden. De 2-1 hing dan ook in de lucht, maar met vallen en opstaan van het team bleef deze tijdelijk uit. Hij zou uiteindelijk vallen door een gevaarlijk afstandschot die in eerste instantie nog gekeerd werd door keeper Jelle, maar een goed inlopende man van Emmeloord profiteerde van de onjuist verwerkte bal en schoof van dichtbij in. MSC bevond zich weer op bekend terrein, tegen een achterstand aankijkend.

Uiteraard lieten de mannen zich niet kennen, maar Emmeloord bleef doorgaan met wat zij al de hele wedstrijd al goed deden. Wederom braken ze door, waarbij een speler van Emmeloord liet zien dat hij naast enigszins voetballend vermogen ook beschikte over acteer talent. Alex ging in duel met de man binnen de zestien van MSC en de tegenstander ging met een luidde schreeuw richting het gras. Nadat hem duidelijk was dat de penalty versierd was, liep hij weg alsof er niets was gebeurd. Waar Jelle de bal in eerste instantie nog wist te keren, was het wederom een speler van Emmeloord die als eerst de afvallende bal oppakte en de 3-1 was een feit.

Bij een corner voor MSC in het slot van de eerste helft schrok iedereen op het veld en rondom zich nog een ongeluk toen in een spijkerhard en ongelukkig duel twee mannen naar het gras gingen, het uitschreeuwend van de pijn. Jacob Jan wilde de afvallende bal opvangen, maar hij was niet de enige. De ongelukkige botsing resulteerde in enkele angstaanvallige momenten, waarbij niet duidelijk wat er aan de hand was. Gelukkig konden beide mannen naar enkele minuten weer opstaan, maar het was wel duidelijk dat Jacob Jan gewisseld moest worden. Tijdens de behandeling van Jacob vloot de scheidsrechter de eerste helft af. Beide elftallen dropen het veld af, waarbij Jacobus ondersteund moest worden. Tijdens de pauze informeerden de mannen van Emmeloord nog even naar de Meppeler held, hun sportiviteit en betrokkenheid tonend.

De tweede helft kwam alweer veel te snel voor de mannen uit Meppel. Sipan verving Jimmy, zodat ook deze zijn spelminuten kon meepakken. Rutger nam de plaats van Jacob Jan over. Henny had de gelederen van Emmeloord al flink beziggehouden door zijn roze boxer te pas en te onpas te showen, iets waarvoor hij niet veel later in de wedstrijd voor werd afgestraft. Een ongelukkige tik op het been noopte de dappere leider naar de kant, waardoor Jimmy weer zijn opwachting mocht maken. Barend werd naar achteren geschoven, waardoor Jimmy rechtshalf kwam te staan, met voor hem Sipan. Jacob had ondertussen de pijn verbeten en besloot te gaan vlaggen. Hoewel MSC opzoek ging naar de aansluitingstreffer, was het Emmeloord die de 4-1 aantekende. MSC speelde dit stuk beter, maar had wederom geen antwoord om het combinatie voetbal. Een hoge bal viel over alle verdedigers en keeper heen, op het hoofd van een Emmeloord gezinde speler, wie de bal vervolgens rustig over lijn werkte.

MSC liet zich echter niet kennen en ging wederom in de aanval. Zowel de linker- als de rechterflank stoomden op, met Alex die aansloot in het midden. Ronny en uw verslaggever wisselden ook de keren af en gingen mee in de aanval. Michon vocht zich meer dan eens een weg door de Emmeloord spelers en Ralph strooide met passen en vuurde menigmaal een venijnig schot op het doel af. Roelof Jan, wie in de eerste helft één goede kans miste, zocht ook steeds vaker het doel op. Het was vanaf de jonge rechterkant waar de assist kwam die de 4-2 betekende. Nadat of Jimmy, dan wel Sipan zich al meerdere malen langs deze kant een baan vochten richting het doel, kregen zij nu eindelijk loon naar werken. Een hoge pass van Jimmy kwam precies op het hoofd van Roelof Jan terecht. Deze kopte rustig de bal achter de keeper, waardoor hij MSC weer hoop gaf op een stunt. Er scheen weer een licht aan de horizon.

Maar het werd heel snel al weer duister toen MSC de weg nam naar het schijnende punt. Daar de dappere zielen veel risico moesten nemen, brak wederom Emmeloord door. Door een misser in de opbouw nam Emmeloord de bal over en met een snelle omschakeling verschakelden zij het vechtende MSC en tekenden ze de 5-2 aan. Voor een aantal MSC’ers werd het bijna te veel en Ronny moest enkelen meerdere malen motiveren om niet op te geven.

Toen de neuzen allemaal weer dezelfde kant opwezen, ging MSC weer door met voetballen. Steeds meer kansen werden gecreëerd, omdat het gedurfde spel van MSC Emmeloord onder druk begon te zetten. Het was wederom van de rechterkant waar een doorbraak werd geforceerd. Een sublieme pass van Jimmy viel bij Roelof Jan op de schoen en hij kon alleen door op de keeper. In tegenstelling tot uw verslaggever, is Roelof Jan een spits in hart en nieren en koelbloedig maakte hij de kans af. Weer was MSC terug in de wedstrijd, hun tanden ontbloot en vol strijdlust.

Het mocht helaas niet baten. Het was Emmeloord die het laatste woord had. MSC liep ondertussen op zijn laatste krachten, met ondergetekende als schrijnend voorbeeld, daar zijn heup hem naar mate de tweede helft vorderde hem steeds meer parten begon te spelen. Overal liepen vermoeide mannen rond, die met hun laatste krachten zichzelf keer op keer aanspoorden tot hogere prestaties. Door dezelfde vermoeidheid overmand, werden er fouten gemaakt, en het was dan ook uit een fout van MSC waar de 6-3 en tevens laatste treffer van de wedstrijd uit ontstond. MSC kon de counter niet meer bij benen, waardoor het een eenvoudige inschuiver was voor een Emmeloord gezinde speler. Niet lang het laatste doelpunt, klonk het eindsignaal en droop MSC af met een nederlaag op zak.

De vertoonde veerkracht, hier en daar met enkele aansporingen van onze aanvoerder Ronny, was wederom van ongekende proporties. Het geeft uw verslaggever dan ook moed voor de volgende wedstrijd, die weer op bekend terrein gespeeld zal gaan worden. Uiteraard nodigen wij eenieder in Meppel uit om dit mee te maken. De toegang zal gratis zijn, mogelijk gemaakt door de vele sponsoren die nu in grote getale zich aansluiten in de eindeloos lange rij, om dit MSC te steunen!

Met vriendelijke groet,
Peter Tabak, uw gelegenheidsverslaggever.

Mocht u willen reageren, fouten verbeteren, iets toevoegen, of een andere creatieve inbreng schenken aan de verslagen, dan wel het derde team van MSC, er is een email gecreëerd waar u terecht kunt!

Email: mscdrie@yahoo.com

U kunt uiteraard ook een bericht achterlaten in het gastenboek van MSC, hoewel het bovenstaande email adres geprefereerd wordt.