Degradatie uit de Hoofdklasse C is nog geen feit, maar het zal slechts een kwestie van tijd zijn. Zeker na de 1-0 nederlaag die de ploeg van Peter Meindertsma vanmiddag in en tegen Joure leed. In Friesland stonden twee ploegen tegenover elkaar die allebei met dezelfde opdracht het veld in gingen: winst. MSC opende gretig en Joey v.d. Berg was in de 1e minuut al bijna succesvol. Hij schoot alleen voor keeper Hessel Altenburg op de paal. MSC was in het eerste kwartier dreigender en tweemaal dichtbij succes. Een treffer bleef echter uit. Aan de andere kant kwam Joure ook tweemaal kansrijk door, maar ook de Friese voorwaartsen scoorden niet.
Na rust werd de wedstrijd rommeliger. MSC kreeg twee goede mogelijkheden, maar scoorde wederom niet. Ook de scheidsrechter wilde wederom niet echt meewerken, toen Arnold Otten binnen het strafschopgebied voor iedereen zichtbaar (bewijs geleverd middels een foto van Kees Veelo) onderuit werd getrokken. MSC kreeg geen strafschop en bleef alles op de aanval gooien. Joure wachtte rustig af op die ene kans en die kwam. Tien minuten voor tijd was het Oebele Schokker die de wedstrijd besliste: 1-0.