In deze tweede stadsderby op hoofdklasseniveau kreeg MSC alleen in de eerste twintig minuten enkele serieuze scoringskansen. Arnold Otten legde Alcides-libero Dennis Blokzijl in de tweede minuut in de luren, maar uit z’n actie daarna sprak te weinig overtuiging. Drie minuten later was Alcides dicht bij de openingstreffer, maar Erwin Sikkes werkte de bal op aangeven van Björn Zwikker tegen de buitenkant van de paal. In de negende minuut bereikte MSC-rechtsback Benne Sparenberg met een splijtende dieptepass Jos Fidom, maar diens schot werd uitstekend gepareerd door Alcides-keeper Bas van Wegen. In de 17e minuut glipte Stefan Bollen bijna door de Alcides-defensie, maar Paul Kloosterman kon er ternauwernood een stokje voor steken.
Toen Dennis Blokzijl tijdens een kopduel met Tjisse Kerkstra een bloedende hoofdwond opliep, speelde Alcides enkele minuten met tien man. Vlak na de terugkeer van Blokzijl (vanaf dat moment met een verband om z’n hoofd) viel plotsklaps de openingstreffer van Björn Zwikker. Hij passeerde in de 26e minuut de nodeloos uit zijn doel gekomen MSC-goalie Marc Holterman met een lepe boogbal: 1-0. Een minuut later zorgde ‘koele kikker’ Zwikker na een wervelende solo bovendien voor 2-0 en was de ban helemaal gebroken voor Alcides. MSC was zichtbaar aangeslagen, maar Björn Zwikker kon uit twee nieuwe kansen niet z’n derde treffer aantekenen. Alcides-captain Eric-Jan Lijzen tekende in de 43e minuut wel de 3-0 aan (na MSC’er Menno van Dam vrij hardhandig de bal ontfutseld te hebben) en toen was de derby eigenlijk al van alle spanning beroofd.
In de tweede helft hoefde Alcides namelijk niet zo nodig meer en was MSC niet bij machte om het tij nog te keren. Het toenemende geroezemoes rond het veld en op de tribune was veelzeggend: de derby was reeds beslecht. In de 71e minuut bood een goed opgezette aanval via Erwin Sikkes en Jeffrey Groeneveld invaller Yumé Ramos nog wel een opgelegde kans, maar hij stuitte op MSC-keeper Holterman. Twee minuten later werd het dan toch nog 4-0 door een goal van Sikkes, na goed voorbereidend werk van Lijzen. In de 79e minuut kreeg MSC’er Yves Heskamp de bal zomaar op een presenteerblaadje van Alcideaan Blokzijl, maar na Van Wegen te hebben uitgekapt speelde Heskamp de bal te ver voor zich uit. En dus was zelfs een eretreffer niet gegund aan de ploeg van het trainersduo Leo Blom en Jan Derk Brandsma.
MSC gaat nog enkele zware weken tegemoet om de nacompetitie te ontlopen, terwijl Alcides juist graag aan dit ’toetje’ wil deelnemen.