Het was wel een bijzondere week geweest als we kijken qua voorbereiding, want Trainer Pascal was ziek en wat zijn we blij dat Cody ons team is komen versterken, want hij nam de beide trainingen voor zijn rekening en wat deed hij dat goed. De spelers vonden het erg leuk en zeker de afsluitende sprints werden als ware atleten tot een goed einde gebracht en waren er bewonderende blikken van ouders over de enorme snelheid binnen F3.
 
Dan de wedstrijd van 18 September tegen Makkinga, het was uiteindelijk een makkelijke wedstrijd voor MSC F3. Ook deze tegenstander bleek, met alle repect, te zwak voor ons en hebben we met een 0-9 overwinning de 3 punten meegenomen naar Meppel. De roem van de kracht was ons al vooruitgesneld doordat teams die tegen elkaar spelen en tegen ons hebben gespeeld al praten over ons, want toen wij het veld opkwamen kregen we al reacties van “jullie zijn goed” en “jullie zullen ook wel van ons winnen” en toen wij met onze voorbereiding begonnen zagen we onze tegenstander met ontzag kijken.
Dit geeft toch een extra druk, maar we gingen hier goed mee om, ondanks dat we niet met gehele team naar Makkinga waren afgereisd, want Kay en Lorenzo ontbraken. Gelukkig bleek Thomas van Ingen bereid om met ons mee te gaan en wat is het prettig als je een goede keeper mee kunt nemen, die een uitstraling heeft van hier komt geen bal door en dit bewijst tijdens het inschieten. Helaas voor Thomas kon hij zijn talenten tijdens de wedstrijd niet aan het publiek laten zien, want MSC ging, zoals we inmiddels gewend zijn, fanatiek op zoek naar het eerste doelpunt en al gauw kwamen de eerste kansen. De spelers van Makkinga waren zo onder de indruk, dat 1 speler niets anders kon doen dan de bal in zijn handen pakken. De terecht toegekende penalty werd feilloos ingeschoten door Max Veld. En ja als de mannen van MSC op stoom raken, dan is er geen houden meer aan en via prachtige combinaties, prima samen spel en oog voor de goal werd het al snel 0 tegen 2 en ja wie anders dan onze spits Jeen maakte dit doelpunt. Daarna hadden de mannen van onze achterhoede het op hun heupen en gaven extra druk op het doel van Makkinga door mee naar voren te komen. Dit resulteeerde in een prachtig schot van Thomas en was het 0-3. Daarna was het de beurt aan Mats die na een prima corner, de 0-4 op het scorebord zette. En ja zoals het een goede spits betaamt schroefde Jeen zijn doelpuntaantal op door de 0-5 en 0-6 te maken. hierbij dient wel vermeld te worden dat hij prima aangespeeld werd door Quinten die voor veel gevaar zorgde in het strafschopgebied, steeds 2 man aan zich bond en Max de Vos, die toestemming kreeg van Fedor en Thomas om weeer lekker langs de lijn op te komen met daarbij een prachtige eindpass. Daarna was het tijd voor een welverdiende rustpauze en tijdens de rust werd met elkaar de tactiek doorgenomen voor de 2e helft.
Dat Makkinga geen vertrouwen had in een doelpunt bleek toen ouders van Makkinga achter het doel van Thomas plaatsnamen en aan de leider vroegen of er doelpunten aan die kant kwamen, de leider schudde zijn hoofd en adviseerde deze toeschouwers om aan de andere kant te gaan staan als ze doelpunten wilden zien. Dit bleek ook wel, want op 1 terugspeelbal van Thomas naar Thomas na was het rustig.
De tweede helft was gezien de ruime voorsprong best moeilijk, want hoe ga je om met een tegenstander die er eigenlijk geen zin meer in heeft. Gelukkig voor Makkinga was de keeper wel enthousiast waardoor de schade beperkt bleef en zijn uitschoppen zorgde er voor dat Fedor, Max, Max en Mats er naar hartelust achter aan konden gaan en de bal weer met dezelfde snelheid weer terug richting zijn doel knalden. Verder was er een aantal keren pech doordat ballen net over gingen, tegen de paal of lat kwamen. Maar nadat Jeen de stand naar 0-7 had getild, kwam ons geheime wapen weer aan bod en de schoten van Fedor, Max en Max blijven gevaarlijk. 1 van de schoten van Max Veld was zo gericht dat deze het doel in vloog en het 0-8 werd. Voor de zekerheid stond Mats er ook bij om de bal het doel in te schieten, maar dit was niet nodig. Daarna schoot Max de Vos met alle kracht die hij in zijn benen heeft en ook dit schot was onhoudbaar en voor de 0-9 zorgde. Het publiek en begeleiding begon al zachtjes tien, tien, tien te roepen, maar de mannen van MSC besloten dat ze aan dit verzoek geen gehoor meer zouden geven en dat de massaal meegekomen supporters dit weer zullen zien tijdens de volgende wedstrijd.
 
Zoals gemeld een prima prestatie van een collectief MSC F3, waarbij we inmiddels 34 doelpunten hebben gemaakt en 0 tegen. Dit komt doordat tijdens deze wedstrijd Fedor, Max en Thomas een muur vormden, waar echt met moeite een speler doorkomt, maar dan is het altijd wel 1 die de bal afpakt. Reken daarbij het creatieve middenveld met Max en Mats, die het spel mooi verdelen, een goed schot hebben en daarmee ook voor gevaar zorgen. Dan onze hangende spits Quinten die continue een aanspeelpunt was, maar helaas de pech had dat zijn inzetten gepakt werden door de keeper. En tot slot heben we met Jeen een spits die leep de vrijheid zoekt en constant loert op zijn kansen, goed de combinaties aangaat met zijn teamgenoten en zichzelf dan goed vrij speelt.
 
De conclusie is, dat wij na 3 wedstrijden samen met Donkerbroek bovenaan staan en dat we deze week weer gaan toewerken naar de volgende wedstrijd, die is aanstaande zaterdag om 10.15 uur.
We spelen dan thuis tegen Olyphia F2 en wie mooi voetbal wil zien, met daarbij doelpunten, raad ik aan om deze wedstrijd te gaan bekijken.