De technische staf en de spelers van DIO Groningen hebben zwaar teleurgesteld gereageerd op het besluit van het bestuur, maar kunnen wel begrip opbrengen voor de situatie. Het bestuur heeft nog geen besluit genomen over de toekomst van het eerste zondagelftal. De club degradeert door het terugtrekken naar de eerste klasse, maar er kan ook besloten worden lager te gaan spelen.

DIO Groningen heeft inmiddels contact gehad met de KNVB. De KNVB heeft gezegd dat DIO zich niet zo maar kan terugtrekken uit de competitie. Het bestuur heeft daarom besloten de eerste drie competitiewedstrijden niet te spelen, zodat de KNVB DIO uit de competitie moet halen. DIO reist dan ook zondag niet af naar Lichtenvoorde voor het duel tegen Longa ´30.

Het is nog niet duidelijk of de spelers van DIO Groningen in de winterstop kunnen overstappen naar een andere club. Vorig jaar was er met Dijkse Boys in de topklasse een vergelijkbare situatie. Toen konden de spelers niet naar andere clubs, omdat de KNVB oordeelde dat die voetballers dan maar in een lager elftal moesten gaan spelen.

Michel van Oostrum
Trainer Michel van Oostrum van DIO Groningen kondigde vanavond aan dat hij volgend seizoen trainer is van DETO uit Vriezenveen dat in de zaterdaghoofdklasse speelt.

DIO Groningen maakte de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door. Vanuit de derde klasse werd in één keer opgerukt naar de hoofdklasse. Dat gebeurde uitgerekend in het, 40e, jubileumjaar van de club. In de hoofdklasse gaat het sportief minder. DIO Groningen staat met slechts twee punten laatste in de hoofdklasse C. Die punten werden gepakt van Sneek Wit Zwart en RKHVV. Deze beide clubs profiteren dus het meest bij het verdwijnen van DIO uit de hoofdklasse C.