Opvallend was dat dit jaar de EHBO wat vaker uit moest rukken dan normaal. En ook de huisartsenpost van het ziekenhuis had het drukker dan in voorgaande jaren. Volgens insiders had dit vaak van doen met de slechte velden……….

Zaterdag leek een hele rustige dag, met een regenachtige start. De zondag maakte alles weer goed, met stralend weer en dorstige mensen. Waar sporters kozen voor water en frisdrank, nuttigden mannen bier op het terras. Drank en warmte geeft vaak problemen, maar…… niet gevreesd: braadworsten, patat en hamburgers hield iedereen op de been. Medewerkers van zowel Alcides als MSC zorgden ervoor dat het niemand aan iets ontbrak. SVN’ers hadden deze taak op zich genomen in Nijeveen.

Eén van de Hoevenbergjes onfermde zich over een verdrietige ‘Belgische’, tientallen teams lieten zich vereeuwigen (op veld én podium), de heer Heite gaf een rondleiding aan een nieuwe scheidsrechter (“Nee, meneer. Ik kom hier voor het eerst.”), werd er een cursus bierglazen stapelen spontaan op poten gezet, mannen gingen gebroederlijk op de foto, baande een brommer zich een weg door een ‘bende buitenlui’, werden nieuwe speeltjes uitgetest en vrouwen wilden (voor de foto dan) wel eens een andere man ‘uitproberen’.

Er gebeurde natuurlijk nog veel meer, maar daarvoor ontbreekt hier gewoonweg de ruimte. MSC, SVN ’69 en Alcides nodigen je hierbij dus uit om volgend jaar getuige te zijn van een fantastisch Pinksterweekend. Dan kun je het met eigen ogen aanschouwen, wat voor mooie dingen er gebeuren, wat voor prachtige gesprekken er plaats vinden en wat voor vriendschappen hierdoor ontstaan.

Doe een leuk hoedje op en……. zelfs al ben je 72 jaar oud; trek een maagdelijk wit tenue aan. Een ‘Eurosportringer van de Drenthe Cup’ is niets te gek!

Tip: neem wel genoeg zonnebrandcrème mee, want de zon schijnt altijd tijdens de Pinksterdagen.

RW

De foto’s zijn te bekijken via: http://tinyurl.com/op4fsr3

Een filmpje van de fotograaf en schrijver van dit stuk is te vinden op: https://www.youtube.com/watch?v=y5v7h9BaKl0