‘We kunnen met een goed gevoel terugkijken op deze editie. De weersomstandigheden waren perfect met zaterdag voor de voetballers de beste temperaturen en zondag voor de toeschouwers. De enorme drukte op beide dagen was opvallend en zo druk is het volgens ons ook nog nooit geweest. Uiteraard zijn er ook verbeterpunten want met name de huisvesting is iets wat we onder de loep gaan nemen. We zien vooral de ploegen die op grotere afstand zitten, zoals bijvoorbeeld in Heino, niet meer terug bij activiteiten als het discozwemmen en ook de prijsuitreiking. Die ploegen kiezen daar zelf voor, maar als we dat kunnen sturen door bijvoorbeeld meer huisvesting in Meppel en directe omgeving zorgt dat voor nog meer saamhorigheid bij de activiteiten.’

Zaterdag om 9.00 uur rolde de eerste bal en werd er afgetrapt in de poulefase. Daarin was het voor de organisatie lastig in te schatten wat het niveau van de desbetreffende teams was. Daarom waren soms de verschillen groot. ‘Dat is ook de reden waarom we ervoor kiezen om op de zondag weer in poulesysteem te werken zodat iedereen in ieder geval 6 wedstrijden speelt. Op de zaterdag zijn de verschillen soms groot, maar op de zondag ligt dit veel dichter bij elkaar en speelt ieder op zijn eigen sterkte. Dit was ook te zien aan de grote hoeveelheid strafschoppenseries.’

Bij de onder 12 reikte van de Meppeler clubs Alcides het verst. Zij werden in de kwartfinale uitgeschakeld door het Franse Olympique Lievin en eindigden uiteindelijk als 7e. De finale in deze categorie ging tussen het Duitse SC Münster en FCSR Haguenau uit Frankrijk waar ‘les Bleus’ zich tot winnaar kroonden.

Bij de onder 13 werd er in 2 categorieën gespeeld, te weten gewoon 11:11 en ook het steeds populairder wordende 9:9. D’Olde Veste’54 hield de regionale eer hoog en reikte tot de finale. Daarin dolf het uiteindelijk het onderspit na strafschoppen tegen een DWO Zoetermeer. Het Nederlandse onderonsje eindigde na een hoogstaand duel in 1-1 waarna de Zoetermeerders de penalty’s net iets beter namen. De 9:9 werd een prooi voor CSV Jong Holland Alkmaar dat FC Waldkirch (Dui) met 2-1 versloeg in de eindstrijd.

Bij de JO15 hadden zowel MSC als Alcides zich geplaatst voor de finalepoule. MSC vloog er in de kwartfinale uit terwijl Alcides pas in de halve finale verloor van de latere winnaar OS Aire sur la Lys uit Frankrijk. De geel-zwarten kwamen net tekort en leden een 1-0 nederlaag. Nadien was de pijp leeg en werd ook de strijd om plek 3 met 3-1 verloren van het Belgische Hoogstraten.

In de O17 deden beide Meppeler ploegen het uitstekend. Beide reikten tot de halve finale waarin de derby op het programma stond. Daarin bleek Alcides met 4-0 een maatje te groot voor MSC. In de finale kwamen echter ook de geel-zwarten net tekort om de cup omhoog te hijsen. Tus Mayen uit Duitsland bleek vanaf de strafschopstip de sterkste.

Het slotstuk van het toernooi zorgde uiteindelijk nog voor Meppeler succes. De JO19 van St. FC Meppel/Alcides (spelend onder naam Alcides) verdedigden hun titel en deden dit succesvol. In de halve finale werd in een ‘burenruzie’ met 1-0 afgerekend met MSC waarna in de finale VFB Reichenbach de opponent was. Dat leverde een schitterende wedstrijd op waarin de individuele klasse van de Meppelers de doorslag gaf. Alcides won met 2-0 en prolongeerde zo de titel. Deze werd traditioneel uitgereikt s’avonds om 20:00 uur op de sfeervolle De Wheem. Daar werden de winnende teams verdiend in het zonnetje gezet door de organisatie die zelf ook een grote pluim verdiend. Dit jaarlijkse evenement zorgt voor vele prachtige sportprestaties onder plezierige omstandigheden. Ook deze 32e editie stond daar weer garant voor en zette Meppel als sportstad nogmaals op de kaart.