Ruim 1200 deelnemers gaan vandaag vanuit Meppel van start voor de 40 en 60 km route. Op de eerste dag fietsen zij richting het merengebied van Nationaal Park De Weerribben.
Wethouder Ton Dohle zei er trots op te zijn dat ieder jaar weer veel fietsliefhebbers Meppel weten te vinden. Dohle: ‘Meppel staat bekend om zijn gastvrije ontvangst. Ik ben er trots op om de regio met u te delen. Meppel wil graag centrumstad zijn. Dat lukt niet zonder de regio.‘ Hij zei de mensen graag te willen vermaken met evenementen en prees daarbij de Donderdag Meppeldagen, die a.s. donderdag van start gaan, en de Oude Glorie (24, 25, 26 en 27 juli in de grachten) aan.

Gerrie Ebbeling, voorzitter van de Drentse Fiets4Daagse startplaats Meppel, stond stil bij het wegvallen van voormalig voorzitter van MSC-Antaris Nico Krist, die begin dit jaar bij een auto-ongeval om het leven kwam. Krist was namens MSC actief voor de fietsvierdaagse. ‘Wij zullen zijn enthousiasme missen,‘ aldus Ebbeling. Zij herinnerde de deelnemers aan de verkiezing van de beste controlepost/pleisterplaats van de vierdaagse. De fietsers kunnen hierover deze dagen hun mening geven.
De camping op sportpark Ezinge loopt behoorlijk vol. Alle 120 plaatsen met elektra zijn bezet. Ebbeling: ‘Het doet ons goed dat mensen graag naar Meppel komen. We gaan kijken of we de plaatsen met elektra kunnen uitbreiden voor de komende jaren. Meppel is goed in het verstrekken van warme maaltijden. Vandaag zijn er al 170 uitgedeeld. Dat is een compliment voor de organisatie.‘

De opening op het sportpark werd opgeluisterd door een sfeervol optreden in de tent van shantykoor de Meppeler Mugg‘n. De Politiehondenvereniging Meppel e.o. gaf een demonstratie op het hoofdveld van Alcides. De routes van de 43-ste Drentse Fiets4Daagse lopen woensdag, donderdag en vrijdag respectievelijk richting Nijeveen en de hunebedden rondom Havelte, Ruinen en Dwingeloo en het Staphorster gebied.

Tijdens de Drentse Fiets4Daagse zijn vrijwilligers van MSC-Antaris in touw om de deelnemers die dat wensen te voorzien van een warme, vers bereide maaltijd. Het clubhuis is omgetoverd tot een waar restaurant. Tot en met vrijdag zijn dagelijks 25 mensen in de weer om bij MSC de deelnemers van eten te voorzien.

bron: www.meppelercourant.nl