Nederland speelt als gastland in groep 8 tegen de leeftijdsgenoten uit Montenegro (20 oktober), Kazachstan (22 oktober) en Oekraïne (25 oktober). Het doel is een plek in de tweede kwalificatieronde, de zogenaamde Eliteronde, die in het voorjaar van 2013 op het programma staat, om vervolgens plaatsing voor de eindronde veilig te stellen. Deze EK-eindronde, het ‘UEFA European Women’s Under-17 Championship’, vindt plaats van 25 – 28 juni in 2013 in het Zwitserse Nyon.
 
Oranjebezoekers kunnen deze maand kennismaken met een nieuwe lichting Speelsters onder 17. Nadat de vorige equipe van KNVB-coach Maria van Kortenhof uiteindelijk geen EK-kwalificatie kon afdwingen, wacht nu een nieuwe kans. Hoe schat Van Kortenhof de kansen in voor het halen van de volgende ronde? ,,We moeten eerste worden in de poule. Dat is het doel. Vooral Oekraïne vind ik een uitdaging. Een goede ploeg die zich regelmatig plaatst voor de tweede ronde. We spelen de drie wedstrijden in eigen land, dus ik hoop natuurlijk op veel Nederlands publiek.”

Oranje bezoeken? Dat kan!
 
Wil jij de Speelsters onder 17 live in actie zien? Dat kan! De kaartverkoop start al op maandag 8 oktober. Prijzen voor de hoofdtribune zijn € 3,- en overige kaarten € 2,- . Er is ook een groepenactie. Bij een afname van minimaal tien kaarten betaal je slechts € 1,- per persoon.
 
Wedstrijden op Sportpark Ezinge (MSC Meppel)
Zaterdag 20 oktober 14.30 uur: NEDERLAND – Montenegro
Maandag 22 oktober 14.30 uur: Montenegro – Oekraïne
Donderdag 25 oktober 15.00 uur: Oekraïne – NEDERLAND
 
Kaarten zijn te krijgen in het clubhuis van MSC Meppel, bij Jan Bralten Sport in Stijl en Eetcafé De Beurs in Meppel. Kaarten zijn te reserveren via info@mscmeppel.nl
 
Wedstrijden op Sportpark Oostenburg, Oosterwolde (v.v. DIO)
Zaterdag 20 oktober 16.30 uur: Oekraïne – Kazachstan
Maandag 22 oktober 16.30 uur: NEDERLAND – Kazachstan
Donderdag 25 oktober 15.00 uur: Kazachstan – Montenegro
 
Kaarten zijn te krijgen in de kantine van v.v. DIO Oosterwolde.

Meer informatie op www.mscmeppel.nl en www.vvdio.nl