Ooit noemde ik hem de Napoleon van de Parallelweg, een kleine strateeg die zijn manschappen elke week weer optimaal prepareerde voor de veldslag op zaterdag. Daarmee vestigde hij zijn naam in de trainerswereld en dwong hij een transfer af naar het ambitieuze MSC in Meppel. De criticasters stonden direct klaar met hun oordeel. Blom was een Alcideaan en niet in het bezit van het diploma trainer/coach 1. MSC speelde daar handig op in door ook Jan Derk Brandsma vast te leggen, die wel over de vereiste papieren beschikte en daarnaast al vele jaren een vertrouwenspersoon van Blom is. Stromannen zijn van alle tijden en hoewel sommige leden van de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland) de constructie met argusogen bekeken, was er niemand die MSC op de vingers kon tikken.
Ook dit seizoen staat het tweemanschap weer aan het roer bij de Meppeler zondagclub en afgaande op de eerste drie wedstrijden zou het wel eens een mooi jaar kunnen worden. MSC is de trotse koploper in de hoofdklasse C en vormt vooral een hecht collectief. Bij tegenstander WKE, waar de begroting vele malen hoger is dan in Meppel, werd zondag duidelijk dat elf goede spelers per definitie nog geen goed team vormen. Aanvoerder Jeroen Kleene merkte na afloop terecht op dat de kracht van het huidige MSC de grote saamhorigheid is. Daarin is niet alleen de hand van Blom zichtbaar, maar zeker ook van Brandsma, die wat minder introvert is dan zijn collega en dicht bij de spelers staat.
De coaches zijn complementair en zorgen voor een klimaat waarin ook de voetballers bereid zijn elkaars tekortkomingen te camoufleren. Voor trotse ego`s is geen plaats. Die instelling heeft ertoe geleid dat MSC een droomstart kent, maar er is niemand binnen de club die daarvan in de war raakt. Het heeft tot dusverre beslist niet tegengezeten en zelfs de meest chauvinistische fan is ervan doordrongen dat MSC momenteel boven zijn stand leeft. Een bestuurslid merkte maandag nuchter op dat de voorsprong op de clubs op een veilige positie op de ranglijst acht punten bedraagt. Dat getuigt van veel realiteitszin. Natuurlijk worden er grappen gemaakt over de Topklasse, maar als debutant richt MSC zich in eerste instantie op handhaving. Nu al heeft de ploeg meer punten bij elkaar gespeeld dan tijdens het eerste avontuur in de hoofdklasse in de winterstop.
Dat is een compliment waard aan alle betrokkenen en zeker ook aan het trainersduo, van wie Blom al een paar jaar tevergeefs wacht op het bericht dat hij de cursus trainer/coach 1 kan gaan volgen. Tot die tijd blijft de constructie van kracht, die bij de vakbondsmensen de wenkbrauwen doet fronsen, maar die in de praktijk garant blijkt te staan voor successen. De waarheid ligt op het veld, al blijft het een merkwaardige gewaarwording dat twee mensen met een Alcides-verleden de scepter zwaaien bij de concurrent. Het geeft de derby op 21 november een extra pikant tintje.
 
bron: Voorzet – Flip Vellinga – www.meppelercourant.nl