MSC begint gelijk goed aan de wedstrijd en heeft erg veel balbezit. In de tweede minuut geeft Layla een voorzet, Dimi speelt hem naar Elien en zij kan de score openen: 1-0! De dames gaan lekker door. In de 5e minuut weet Elien de bal op de paal te schieten, maar helaas is er niemand voor de rebound.
Een voorzet van Dimi komt mooi voor, maar helaas kan Selina er net niet bij. Er volgt een afstandschot van Nicole, deze gaat net over. Nicole passt op Dimi, door naar Selina, maar ze heeft net iets teveel tijd nodig, dus geen doelpunt. In de 11e minuut schiet Dimi de bal van links op de rechter paal, Joyce is scherp en schiet hem er in: 2-0! Het volgende schot van links is weer van Dimi en deze verdwijnt direct in het doel: 3-0! In de 15e minuut geeft Nicole een mooie pass op Dimi, zij legt hem netjes neer voor Selina waarna de 4-0 volgt!
Elien geeft de bal voor, via een verdedigsters van Wardy komt de bal voor de voeten van Selina, maar de bal gaat naast. Dimi geeft de bal voor, Elien kopt, maar ook deze gaat naast. MSC neemt even wat gas terug, de buit is na een kwartier al binnen. Toch blijven de kansen komen. In de 23e minuut een corner voor MSC. Dimi neemt, Joyce kopt net naast. Drie minuten later weer een corner, weer kopt Joyce, maar nu in de handen van de keepster.
Na een half uur spelen passt Layla de bal nog maar eens op Selina, maar ze kiest de verkeerde hoek. Opnieuw wordt Selina weggestuurd, nu kijkt ze goed, lobt de bal over de keepster en de 5-0 is een feit.
Weer volgt er een corner voor MSC, maar Joyce weet weer naast te koppen. De kopballen willen er niet in want het schot van Grietje naar Dimi, komt voor bij Joyce, maar deze keer gaat hij over.
De verdediging van MSC staat goed, al is het wel een saaie wedstrijd voor Grietje. In de 40e minuut mag ze toch een redding verrichten. Nicole schiet nog een keer op de lat en Elien schiet nog een keer over. Met een 5-0 ruststand gingen we naar de thee.
Tammy bleef in de kleedkamer achter, Ramona kwam op haar plek. Irene kwam er in voor Selina en Marieke voor Suzanne.
MSC begint gelijk weer met een heleboel kansen. Ramona passt op Irene, maar zij schiet net in de handen van de keepster. 47’ corner MSC: Jentine schiet naast. 48’Dimi lost een afstandschot, maar ook deze gaat naast. 49’Dimi schiet op de lat. 50’Dimi maakt een solo door de verdediging van Wardy en tekent dan toch de 6-0 aan!
Wardy wil toch ook nog even wat laten zien en heeft een counter. Gelukkig is Grietje op tijd.
Irene heeft de smaak te pakken en lost nog een schot op de keepster, helaas heeft ze de bal klemvast. In de 56’loopt Ramona goed door op de keepster en verdient een corner. Dimi neemt en Nicole mag haar eerst van vandaag aantekenen: 7-0!
In de 75’mag Irene dan toch haar doelpunt meepikken vandaag: Dimi geeft een mooie pass op Irene en zij mag de bal intikken: 8-0! Ondertussen mag Andrea, na een lange tijd niet gespeeld te hebben, invallen voor Jentine.
Nicole vond 1 doelpunt vandaag niet genoeg. Ze neemt de bal mooi aan op de borst met een mooi afstandschot heeft zij haar 2e doelpunt verdient: 9-0! Het slot van vandaag was voor Andrea. Vanuit een drukke hoek bij de achterlijn weet Joyce de bal terug het veld in te spelen. Met een hoge stuit kwam hij voor Andrea uit, ze neemt hem vol op de slof en schiet de bal in het doel: 10-0!!
Whitley heeft het vandaag achterin mooi schoon gehouden met de rest van de verdediging.
Eigenlijk had MSC met nog veel dikkere cijfers moeten winnen, want de kansen waren er zeker. Toch hebben de dames zich aan de afspraak gehouden om met dubbele cijfers te winnen.
Dames van Wardy bedankt voor de sportieve wedstrijd, scheidsrechter Wijntjes ook bedankt!
Volgende week spelen wij thuis om 14.30 tegen Rouveen, komt allen.
Dames 2 was vrij vandaag, dames 3 speelt gelijk tegen Hoogeveen, 2-2.
Opstelling MSC: Grietje ten Hoor, Jentine Baaiman (Andrea Weijdema 75’), Whitley Kruid, Joyce Bloemert, Suzanne Fijnheer (Marieke Zijlstra 46’), Tamara de Vries (Ramona Jepma 46’) Layla Regelink, Nicole Gelmers, Elien de Vries, Dimitra Theocharis en Selina Tien (Irene Rodermond 46’).