Begin april gingen de ME op bezoek bij VHK. De eerste kansen waren voor MSC maar Vera-Lynn had het vizier nog niet op scherp en als de bal op doel was stond daar een prima keepster. Het spel golfde heen en weer maar MSC kwam toch op een voorsprong omdat Thirza een verkeerde uittrap van de keepster afstrafte. Vrij vlot stond de 2-0 op het bord door Karlijn. Hoewel MSC langzamerhand het betere van het spel kreeg werd een foutje in de verdediging goed afgestraft door VHK.

Na rust een veel beter MSC maar het afmaken van de kansen blijft een probleem. Thirza zorgt na rust voor de 3-1 en 4-1. Opvallend, zeker op dit niveau, was dat Karlijn, die in de 1e helft een plaag was voor de verdediging van VHK, na rust geconfronteerd werd een “mandekker”. Het meisje van VHK volgde haar overal. Dit zorgde ervoor dat de overige aanvallers van MSC meer ruimte kregen maar zoals gezegd de kansen werden onvoldoende benut.

Jl. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen VHK. De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland in het Euro-Sportring-weekend. Zo overtuigend de uitwedstrijd werd gewonnen zo moeizaam ging het vandaag. De tactische zet van VHK om 2 (snelle)aanvallers constant voor te houden zorgde ervoor dat de afstand tussen verdediging en aanval van MSC groot was en er veel gelopen moest worden. Na een gelijk opgaand begin weet MSC in de 13e minuut de score te openen. Thirza weet van dichtbij in te schieten na een “schiettent” situatie waarbij pogingen van Vera-Lynn en Demi door de keepster en verdediging worden tegengehouden.

Vrij snel na rust staat de 1-1 op het bord na een goede aanval van VHK met hun snelle voorhoede. Veel van het spel speelt zich af op het middenveld met weinig kansen voor beide ploegen. De laatste 10 minuten heeft MSC weer de overhand en haalt de wedstrijd naar zich toe door 2 doelpunten van Vera-Lynn, 3-1.

Als team gaat het steeds beter. Er wordt bij tijd en wijle goed gecombineerd en men heeft oog voor de medespeelsters. Wat nog beter kan is het afronden van de kansen, daarvoor zijn er nog teveel voor nodig om tot doelpunten te komen. A.s. zaterdag vroeg de uitwedstrijd in Tollebeek. De ME kan dan laten zien of zij gegroeid zijn in de afgelopen weken. De 1-5 thuisnederlaag kan dan misschien worden weggepoetst.