12:00 uur werd het startsignaal gegeven, door de clubscheidsrechter die DZOH uit de brand moest helpen omdat de ‘normale’ scheidsrechter door omstandigheden niet kon fluiten. Het hoofdveld bij de ploeg uit Emmen was ronduit schandalig te noemen. Door de weersomstandigheden was het veld drassig en hobbelig. Door dit slechte veld ontstond er rommelig voetbal op het veld voor zowel MSC als DZOH. Het was geen wedstrijd die de schoonheidsprijs kreeg. Maar desondanks gingen beide ploegen vol voor de overwinning. Ook kregen beide ploegen een aantal goede mogelijkheden. De linksbuiten van DZOH krulde de bal van een meter of 25 op de lat, en bij MSC kon Mark Lakerveld de bal net niet binnenkoppen en Willem Donders kon zijn rush over de zijlijn net niet belonen met een treffer.  Toch kon MSC de 1-0 achterstand net voorkomen, en dit was tevens de ruststand. Na rust ging MSC opnieuw opportunistisch voetbal spelen, met als risico de tegentreffer door de ruimtes achterin. Kort na rust kon DZOH 2-0 binnenwerken. Een meevallertje tussendoor was dat Bjorn Lefferts na een aantal weken blessureleed door een gescheurde enkelband zijn rentree kon maken. Na zijn invalbeurt werd het tactisch omgegooid door trainer Hajo van der Helm, die met 4 aanvallers wilde spelen. Tien minuten voor tijd werd zelfs nog de 3-0 binnen geschoten, en was de wedstrijd beslist. Het werd een wedstrijd om snel te vergeten net als de eerste wedstrijd. Maar maandag wordt en gewoon weer getraind in aanloop naar het duel met Staphorst waar MSC gewoon weer voor de 3 punten zal gaan.