Het was een frisse zaterdagmiddag in Emmen waar A1 moest aantreden tegen middenmoter DZOH. De 1e helft konden de meegereisde fans niet warm worden van een matig A1 wat na 20 minuten al met 2-0 achter stond tegen een fel en geconcentreerd spelende tegenstander. Toen Sven na 2x geel vanwege opmerkingen richting de leiding kon vertrekken- heeft Altidore van AZ een trend gezet bij scheidsrechters?- leek de wedstrijd al gespeeld. Dit zou nog een lange, koude middag worden…….
Hoe anders verliep het spel na de rust.
Opgepept in de kleedkamer door het trainersduo Tanalepy/Lefferts kwam A1 als herboren terug in het veld. Via een gedurfde 3-3-3 opstelling werd DZOH op de rug gelegd en bleek A1 over een flink portie werklust en karakter te beschikken. Vooral de middenvelders liepen de longen uit hun lijf. Natuurlijk bleef DZOH dreigend met counters maar verder wisten de Emmenaren ook niet meer waar ze het zoeken moesten. Na de aansluittreffer van Joost van Gruensven maakte Mark Lakerveld met een mooi schot de verdiende gelijkmaker. Met wat meer geluk had MSC zelfs de winnende goal kunnen maken uit een scrimmage.

Desalniettemin mogen we blij zijn met een verdiend punt want met iets meer overleg had DZOH natuurlijk 3 punten moeten binnenhalen. Maar daar had men de kwaliteiten blijkbaar ook niet voor.

Waar aanvankelijk de fans met koude lijfen de wedstrijd bekeken kwam de warmte terug via een met tomeloze inzet spelend A1.

Volgend weekend geen wedstrijd vanwege inhaal- en bekervoetbal. Kunnen de geblesseerden wellicht herstellen en aanhaken voor de wedstrijd tegen koploper De Weide A1 op zaterdag 27 oktober.