09:00 uur stonden we klaar, maar de scheidsrechter was er nog niet en daar mochten we 10 minuten op wachten. Na de wedstrijd wisten we ook waarom. Het was wat slapjes allemaal, Staphorst zat er wat scherper op vandaag. Na 5 minuten gings de linksbuiten langs Thomas, maar Remco gaf prima rugdekking en gaf de linksbuiten een schouderduw en de bal rolde uit het veld. Maar de scheidsrechter gaf een strafschop voor Staphorst. Jurre zat er nog dichtbij, maar de stand kwam op 1-0. Heel apart. Maar MSC ging wat beter voetballen, omdat het veld zo smal was konden we vandaag niet echt via de vleugels voetballen, we kregen zeer weinig ruimte. Kansjes kwamen er wel en het was natuurlijk onze goalgetter Hidde, die eerst de bal afpakt van de verdediger en met een prachtige knal over de keeper de stand op 1-1 bracht. Ruststand 1-1. Na de rust was het echte wedstrijd met zeer veel overtredingen.( geen vrije trappen) Tristan, Hidde, Stefan en Remco gingen er na overtredingen uit het veld en onze waterzak was leeg. Bij de meeste werkte onze wonderspons nog wel, maar voor Remco niet. Die werd weg gedragen naar de kleedkamer. 5 minuten voor tijd ging Hidde er vandoor, had nog 1 man voor hem, ging hem voorbij maar werd net voor doel neergehaald van achteren. Penalty!!!!! Nee helaas, het was nog 10 meter van het doel ( zei de scheidsrechter ) 1 meter verder was het inderdaad een penalty geweest, nu een vrije trap. Guido kopte de bal op doel, maar helaas ging hij via een MSC-er naast het doel. Toen 2 minuten voor tijd ook nog de bal erin ging uit een corner van Staphorst waren onze mannen boos en teleurgesteld.( 2-1 )
Dat kan, maar als we zelf wat harder/feller waren geweest en de kansen benut hadden, waren de 3 punten gewoon mee gegaan naar Meppel.