Het spel golfde vanaf de eerste minuut op en neer en beide ploegen kregen grote kansen. De lat bracht een keer redding voor MSC op een hard afstandschot. Aan de andere kant redde de keeper van Staphorst maar net op een inzet van MSC.

MSC speelde met passie en inzet, maar kon niet voorkomen dat in de 20steminuut Staphorst de score opende. Na een snelle, goed opgezette aanval was onze keeper Jarne kansloos op de inzet: 0 – 1.

In de rust nam Eddy nog een aantal zaken met de spelers door om ze vooral geconcentreerd en scherp te houden. Meestal is Cees de man die de puntjes op de “i” zet, maar vanwege ziekte kon hij vandaag niet aanwezig zijn.

De tweede helft begon MSC sterk. Patrick had enkele sterke acties, en aan de andere kant van het veld stond de verdediging met Thomas en Wisse eveneens sterk te spelen.
Toch duurde het nog tot de 18deminuut voordat er door MSC gescoord werd.

Maarten wist ditmaal zijn actie succesvol af te ronden en zette daarmee de stand op 1 – 1. Dit leidde tot grote vreugde bij de spelers. De wedstrijd bleef daarna op en neer gaan en allerminst was aan te wijzen wie deze slag zou winnen.

In de voorlaatste minuut leek het toch dat MSC het geluk nu aan hun zijde had (twee weken geleden wist Staphorst in de laatste seconden de wedstrijd naar zich toe te trekken). Gideon veroverde de bal op het middenveld en ronde zijn avontuur doeltreffend af 2 – 1.

Zeer grote vreugde bij de spelers, maar helaas van korte duur.

Nauwelijks een minuut later werd de gelijkmaker gescoord uit een vrije trap: 2 -2.

Omdat het een bekerwedstrijd was, moest er een winnaar komen.

Dat betekende penalty’s nemen. Normaal gesproken doen alle spelers dat na de wedstrijd ook, maar nu was het voor het “echie”.

De spanning was voelbaar toen de eerste speler aan zijn aanloop begon. Zijn schot was raak, en Staphorst stond voor. Wisse bleef koel en scoorde beheerst. Hierna wist de volgende speler van Staphorst niet te scoren.

De tweede speler van MSC die een penalty mocht nemen, was Thomas. Zijn schot ging keihard de goal in, maar werd afgekeurd omdat de keeper te ver voor de goal stond. Thomas bleef goed geconcentreerd en wist met de extra druk goed om te gaan. Zijn tweede penalty verdween nog harder tegen de touwen.

Opnieuw miste Staphorst de penalty. De derde penalty werd door Gideon feillos ingeschoten. Hierdoor had MSC een comfortabele voorsprong van 3 – 1 met nog twee penalty’s te nemen.

Alles lag in eigen handen en het halen van de volgende bekerronde was wel erg dichtbij.

Toen ook de vierde penalty van Staphorst werd gemist, waren de spelers van MSC door het dolle heen: Ze waren door naar de volgende ronde !!

Een geweldige prestatie van de spelers !!