Op zaterdag 15 mei werd in en tegen Oldeholtpade een zeer zware nederlaag van 7 – 2 geïncasseerd. De inzet was ver onder de maat, de technische hoogstandjes bleven uit en het lag vooral aan het lange gras en niet aan de spelers zelf…………………
De meegereisde supporters kregen een wedstrijd voorgeschoteld die heel snel vergeten moet worden. Positief punt was dat er uit drie kansen twee keer werd gescoord. De effectiviteit was zeer hoog…. Wat echter ook erg jammer was door deze uitslag is dat E2 een flinke deuk opliep in het streven naar een koppositie. Dus….Gauw vergeten deze wedstrijd.

Op maandagavond 17 mei stond er een heel ander team op de mat in Steenwijk. Daar moest gespeeld worden tegen Olde Veste, de koploper. In één van de eerste wedstrijden van het seizoen werd fors van deze tegenstander verloren (6-0) en na het dramatisch verlies van afgelopen zaterdag werd de wedstrijd in Steenwijk met angst en beven tegemoet gezien. De spelers waren door trainer Walter vooraf toegesproken en tactische aanwijzingen werden doorgegeven.
Dit resulteerde in een zeer goede wedstrijd mentaliteit. Inzet daar waar de bal werd verloren, rust bij balbezit en overzicht bewaren om de vrijstaande speler te bereiken. Niet alle zaken in het veld liepen goed: van tijd tot tijd was er geen rust aan de bal en werd de “lange bal” naar voren gebruikt, niet altijd werd de vrijstaande man gevonden en werd de bal juist weer de drukte ingespeeld. Maar………..de inzet van alle spelers maakte het allemaal goed. Al vrij snel in de wedstrijd werd Daan alleen weggestuurd door een splijtende pass van Stan. Op snelheid wist Daan zijn tegenstanders af te troeven en na enkele minuten was er al een voorsprong voor de zwart-witten. Geweldig wat een opsteker. De jongens bleven hard werken en verstoorden de opbouw van Olde Veste. Deze ploeg had weliswaar een veldoverwicht, maar was niet in staat dit in doelpunten om te zetten. Jarne stond geweldig te keepen, de verdedigers Kees, Wisse en Lars renden de longen uit hun lijf. De middenvelders Belmin, Robbert, Stan en Patrick deden hun best om de gaten dicht te lopen en aanspeelbaar te zijn en de spitsen Maarten en Daan zochten afwisselend de ruimte op of liepen storend in de weg bij de opbouw van Olde Veste. Met een 1 – 0 voorsprong werd de rust gehaald. Dit alleen al was een geweldige prestatie ! Limonade, complimenten en tactische aanwijzingen in de rust.
Om iets over zevenen werd afgetrapt voor de tweede helft. Deze zou nog spannender worden dan de eerste helft al was. In korte tijd creëerde Olde Veste maar liefst vier corners. In meerdere wedstrijden viel daar een goal voor de tegenstander uit, dus de supporters stonden met samengeknepen billen toe te kijken. Gelukkig vielen de ballen vandaag gunstig voor MSC en bleef de stand lange tijd ongewijzigd. De grootste kans voor MSC om nog een keer te scoren, kwam in de 17e minuut. Een MSC-er mocht alleen op de keeper afgaan, maar zag zijn inzet gestopt. De wedstrijd was nog open…… De druk van Olde Veste nam toe, evenals de spanning bij hun spelers, trainers en supporters. Je merkte het aan de aanwijzingen. Voor hen stond de eerste plek en de race om het kampioenschap natuurlijk op het spel. Ze mochten niet van ons verliezen.
Naast de fysieke inspanning was er vanavond dus ook sprake van een mentale inspanning: hoe om te gaan met wedstrijddruk. En dat gold dan voor beide teams. In de voorlaatste minuut viel toch de gelijkmaker. Uit een vrije trap wist Olde Veste fraai raak te schieten. Heel jammer dat zo kort voor tijd de overwinning uit handen werd gegeven, maar het was verdiend.

Beide ploegen hebben een geweldige wedstrijd geleverd en verdienden een punt. MSC mag zich de morele winnaar noemen, al levert dat geen punten op. De jongens hebben zich na de blamage van zaterdag gerevancheerd en laten zien dat ze kunnen voetballen en de strijd aan kunnen gaan.

Op deze manier is het een genot om naar dit team te kijken !!!!!!! Geweldig !!!!!