Het speelveld lag er goed bij. Nog enigszins vochtig van de dauw, zodat de bal lekker kon rollen en slidings goed ingezet konden worden.
Voor de supporters (en sommigen waren extra vroeg opgestaan om erbij te kunnen zijn, zelfs om 6.00 uur !!) waren de omstandigheden prima. Om enkele minuten over 10 werd door MSC afgetrapt. Al direct volgden enkele kansen van Vitesse achter elkaar.
Al in de tweede minuut zorgde een tweetal corners direct achter elkaar voor gevaar. Gelukkig viel er geen goal, maar veel scheelde het niet. Voetballend had Vitesse het geheel goed staan en in de 8ste minuut leverde dat een enorme kans op. Het bekeken schot ging maar net langs de kruising. Op basis van een goede inzet en de wil om het samen te doen, kwam MSC steeds beter in het spel en werd het spel meer en meer verlegd naar de helft van de tegenstander. Er kwamen daardoor ook kansen om de score te openen. In de 10e minuut mocht MSC de eerste corner nemen. Hieruit werd fraai koppend gescoord door Wisse, 0 – 1. Het spel golfde hierna op en neer. Vele (kilo) meters werden door de spelers afgelegd om bij balverlies de gelederen snel te sluiten en bij balbezit de ruimte van het veld te benutten. Voorin werd de opbouw van de tegenstander zo vroeg mogelijk gestoord, het middenveld probeerde de aanval te ondersteunen en van de tegenstander op te vangen.
De verdedigers moesten de snelle en technische spitsen overal volgen. Zo ontstond voor de supporters een hele aantrekkelijke wedstrijd, waarbij de uitslag allerminst zeker was. Vooral met corners was Vitesse erg gevaarlijk en deze wedstrijd kregen ze er maar liefst zeven. Hier kon MSC 4 corners tegen over stellen. In de 20ste minuut werd een speler van Vitesse onreglementair neergelegd op zo’n 20 meter voor de goal. Meerdere spelers van Vitesse beschikken over een prima schot, dus was dit een gevaarlijk moment. Met een strak schot en via de handen van de keeper werd het 1 – 1.
De beste kans in de eerste helft om nog een keer te scoren kwam voor MSC. Door de keeper werd de bal net naast de goal getikt. De ruststand was 1 – 1. Walter was tot nu toe tevreden: de spelers stonden goed, hielden zich aan de afspraken. Punt van aandacht was het vasthouden van de scherpte ook/juist bij balverlies en het terugvechten. De scheidsrechter liet aan beide kanten fysiek spel toe en een aantal spelers van MSC was hier niet op voorbereid. Hier moest beter opgelet worden. Met deze aanwijzingen werd de tweede helft gestart met de aftrap. Het spel golfde op en neer, waarbij MSC het beste van het spel had. In de 8ste minuut na rust ontstond een levensgrote kans voor Vitesse. Er werd door het centrum “uitverdedigd” en dat leverde direct gevaar op. Gelukkig liep het goed af.
De inzet en het samenspel leidde in dezelfde minuut tot de 1 – 2. Maarten wist te scoren na goed doorzetten. Vitesse stroopte hierna de mouwen op en wist hierdoor erg veel ontrust bij MSC te veroorzaken. Het samenspel was weg en de “weg-is-weg” methode werd in deze periode veelvuldig gehanteerd. Sommigen noemen het ook wel paniekvoetbal. Deze periode duurde zo’n vijf minuten. Op basis van de inzet en het goed neerzetten van de spelers door Walter, kwam de lijn weer in het spel. Dat leidde direct tot kansen voor MSC. Vanaf de zijkanten kwamen Patrick en Daan regelmatig goed door. In de 18de minuut werd de score uitgebreid naar 1 – 3. Patricks schot werd door een verdediger niet weggewerkt waardoor de keeper de bal te laat zag en volkomen kansloos was. Met nog vijf minuten te gaan, leek een overwinning binnen.
Echter niet veel later mocht Vitesse een corner nemen. Geheel vrijstaand mocht er ingekopt worden. En zo stond het 2 – 3. De laatste minuten waren zeer spanningsvol. Dit ontlokte één van de supporters de vertwijfelde uitspraak “of het sporten nu echt wel goed is voor hart- en bloedvaten”. De spanning was voelbaar. Vitesse zocht vol de aanval en kreeg nog een enorme kans op de gelijkmaker. Jarne wierp zich echter met gevaar voor eigen leven voor de bal en wist zo een goal te voorkomen.
Toen het eindsignaal niet veel later klonk, was de vreugde bij MSC groot. De spelers van MSC hebben op inzet, karakter, samenspel en doorzettingsvermogen een geweldige teamprestatie neergezet, waarvoor ze een groot compliment verdienen.