Vandaag was Daan afwezig en kon Wisse alleen de eerste helft meespelen.Om 11.15 uur werd afgetrapt.

De eerste minuten waren overduidelijk voor de tegenstander van vandaag, Staphorst E2. Deze spelers tikten de bal makkelijk rond en liepen de MSC-ers aan alle kanten voorbij.Al na enkele minuten leidde dit tot een enorme kans voor Staphorst, die eindigde op de voet van keeper Jarne. De tegenaanval leidde bijna tot een treffer voor MSC. Robbert kon vrij op de goal schieten, zijn inzet werd maar net gered.In de vijfde minuut viel de eerste goal van de wedstrijd en die was voor Staphorst. Goed doorzetten van Staphorst, slap optreden van MSC en een bekeken lobje over Jarne 0 – 1.

E2 werd door de supporters vooruitgeroepen, maar de inzet die in de afgelopen wedstrijden zo zichtbaar was, ontbrak nog.Toch wisten de spelers het “tikwerk” van Staphorst gaandeweg de eerste helft beter te ontregelen en dat leidde tot de 1 – 1.Goed doorzetten van Stan leverde balbezit op. Na mooi combinatievoetbal met Robbert verdween de bal achter de Staphorster keeper, m.b.v. een verdediger.

In meerdere opzichten was dit een belangrijke goal: de achterstand werd weggewerkt, en het gaf de jongens net dat zetje om “in de wedstrijd te komen”. Meerdere acties lukten , bij balverlies werd er meer teruggevochten en het samenspel kwam eveneens beter uit de verf.Het spel ging in deze fase op en neer en de keepers hadden het nodige werk te verzetten. De verdedigers Lars en Kees moesten hard werken om de aanvallen af te slaan.In de 20e minuut werd een corner van Staphorst afgeslagen en direct werd de aanval gezocht. Maarten maakte over links “meters” en bereikte zo Belmin. Deze rondde koelbloedig af. Zo was de stand omgebogen tot een voorsprong:2 – 1.Niet lang na de aftrap nam MSC de bal alweer over. Met een geweldige dieptepass over een groot deel van het veld bereikte Wouter Belmin. Laatstgenoemde passeerde de keeper en scoorde opnieuw: 3 – 1Dat de wedstrijd hiermee nog niet gelopen was, werd slechts enkele minuten later duidelijk. Eerst belandde een afstandschot van een Staphorster speler nog in het zijnet, bij de volgende aanval was het wel raak 3 – 2. De spelers van E2 stroopten de mouwen op en direct vanaf de aftrap werd met prima samenspel van o.a. Lars en Robbert, Wouter in stelling gebracht. Zijn harde schot verdween in het net en zo was het verschil in doelpunten weer twee: 4 – 2.

Dit was tevens de ruststand.

In de rust kregen de spelers nog een aantal aanwijzingen waarvan de volgende opgevangen werden “eerder wakker worden”en “Kees, lekker blijven stofzuigen achterin”…………………… Precies om 11.45 uur werd de 2e helft begonnen.De aanwijzingen misten hun uitwerking niet en al gauw werd de score uitgebreid. Achterin werd goed ingegrepen door Wouter, Belmin werd in stelling gebracht en opnieuw rondde hij het goed af: 5 – 2.

De inzet was goed, het samenspel bij vlagen ook. Stan was op het middenveld nadrukkelijk aanwezig, onderschepte regelmatig een pass van Staphorst en zorgde met zijn acties voor het nodige gevaar.Het spel ging op en neer en langzaam maar zeker sloop er vermoeidheid in het spel van MSC. Steeds meer spelers bleven “voor de bal”.In de 19e minuut wist Staphorst hier van te profiteren en scoorde: 5 – 3. Het antwoord van MSC kwam nog in diezelfde minuut: 6 – 3, opnieuw een goal; van Belmin.Ook deze stand bleef niet lang op het scoreboord staan. Na nauwelijks drie minuten wisten de jongens van Staphorst opnieuw te scoren: 6 – 4. Meerdere MSC stonden er bij, keken ernaar en snakten naar het einde van de wedstrijd.Toch werd er nog een keer gescoord door MSC.In de laatste minuut scoorde Stan na een door hem zelf opgezette aanval fraai af te ronden: 7 – 4.