Vorige week was al duidelijk geworden dat de mannen van Veelo en Van der Helm bovengemiddeld talentvol zijn. De reuzen van Staphorst E2 werden in het bekerduel met maar liefst 13-1 afgedroogd. Desondanks werd er met enige vrees uitgekeken naar de competitiestart. En zaterdag was het dan eindelijk zover. Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen Raptim E1 uit Coevorden.
De start was nerveus. Spelers en het talrijk opgekomen publiek wisten eigenlijk niet hoe de krachtsverhoudingen lagen. Raptim oogde aanvankelijk iets sterker, maar kansen kreeg het niet. Gaandeweg kwamen de zwartwitten beter in de wedstrijd. In de 9e minuut begon Djermo aan een sterke rush naar voren. Hij bereikte de vrijstaande Jurjen die de bal prachtig voorzette, waarna Hajo de bal simpel kon inkoppen: 1-0. MSC pakte het initiatief en met prachtige combinaties leek de tegenstander even zoek te worden gespeeld. Overmoed sloop in de ploeg. De verdedigende taken werden verwaarloosd en de Coevordenaren counterden ondanks de sterk keepende Menno slim naar een 1-2 voorsprong.
Na de pauze leek MSC bezig met een wedstrijdje latjetrap. Met prachtige passeerbewegingen zetten Jort, Nick en vooral Levay de spitsen keer op keer alleen voor de keeper. Rutger kwam als winnaar uit de strijd: maar liefst drie keer trof hij het houtwerk. Ook Hajo, Senna en Levay raakten de dwarsligger, soms met hulp van de keeper. Nick hield zich niet aan de afspraken; hij schoot op de paal. Raptim was in deze strijd kansloos. De lat werd nooit geraakt.
Helaas eindigde de voetbalwedstrijd wel in het voordeel van de Raptim. Drie snelle uitbraken leverden evenzoveel doelpunten op. MSC stelde daar maar één score tegenover. Een ijzersterke partij werd tegen alle verhoudingen in met 2-5 verloren. Toch stapten de Meppelers lachend van het veld. De toekomst ziet er zonnig uit voor deze jonge groep.