Vandaag tegen koploper SVN’69 E1 zou  moeten blijken of dat gelukt was. Helemaal fit en compleet werd er in alle vroegte vanaf de voor MSC historische Watertoren naar Nijeveen afgereisd.
Vanaf het allereerste fluitsignaal, of eigenlijk al kort er voor, werd duidelijk dat SVN’69 E1 koploper wilde blijven. In het veld zetten de mannen in rood-wit direct druk op MSC E3 en gaven ze vol gas. Buiten de lijnen was er ook sprake van een gespannen sfeer en werd er van diverse kanten veel druk uitgeoefend op de eigen spelers en de scheidsrechter. Deze laatste had het daardoor niet eenvoudig, maar bleef zijn uiterste best doen en floot al met al een prima wedstrijd.
In het veld lukte het MSC E3 steeds beter om zich onder de druk van SVN E1 uit te voetballen. Dat leidde na een minuut of 15 tot de eerste goal van MSC E3. Na een scherpe aanval over de linkerflank werd de bal hard voor de goal gebracht, waarna een speler van SVN E1 in een uiterste poging om de bal weg te spelen de bal uiteindelijk ongelukkig achter de eigen keeper schoot.  MSC E3 bleef goed voetballen, hard werken en trok het initiatief langzaam verder naar zich toe.
Toch gingen beide ploegen met een 1 – 1 stand de rust in. Een afstandsschot verdween ietwat ongelukkig in het MSC-doel, waardoor het gelijk werd. MSC E3 drong nog wel aan, maar wist voor rust dus niet mee te scoren. Na rust ging dat een stuk beter. Het team bleef goed voetballen en hard werken. Bij balverlies deed iedereen volop mee en in balbezit werd het veld groot gemaakt en met goed positiespel de tegenstander kapot gespeeld.
De verdediging en keeper van MSC E3 slaagden er  – door scherp te verdedigen en met goede reddingen – in alle aanvallen van SVN E1 te neutraliseren. Op het middenveld in de de aanval waren de mannen van Arjan en Michiel in de tweede helft duidelijk beter dan SVN E1. Dat leidde tot 4 doelpunten. Allemaal prima goals, maar de prachtige vrije trap van Jason (stijf in de linkerbovenhoek!) verdient, net als het geweldige spel van Mads, speciale vermelding.
 1 – 5 winst bij koploper SVN’69 E1, een meer dan prima prestatie van MSC E3. Ze hebben onder lastige omstandigheden meer dan prima gevoetbald. Hierdoor nemen ze de koppositie weer over. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen sc Rouveen E1. Ook dat is een prima team en MSC E3 zal eer vol aan de bak moeten. Kom gerust eens kijken. U zult niet teleurgesteld worden.