Gelijk 100% attent en vol aan de bak, was het adagium van de trainers. Toch lukte dat niet helemaal. Het begin was zeker niet slecht, maar net niet scherp genoeg. De aanvallers van Rouveen E1 kregen in de eerste minuten net iets te veel tijd en ruimte van onze verdedigers en daar profiteerden zij één keer optimaal van. 0-1 na een paar minuten, dat was natuurlijk niet de bedoeling. Dus, mouwen omhoog en het balletje rond laten gaan.
MSC E3 was direct bij de les en herstelde zich knap. De druk op het doel van Rouveen werd als maar groter en resulteerde in een aantal goede kansen. De prima keeper en paal en lat stonden de gelijkmaker nog wel even in de weg, maar uit een strakke corner van Julian was het Jason die knap de 1-1 inkopte. MSC E3 ging gewoon verder op de ingeslagen weg. Al snel werd het 2-1 door Jeen, na een prima aanval over de linkerkant. Kort daarna was het weer Jeen die na goed doorzetten van Julian de bal op een presenteerblaadje kreeg en onberispelijk binnen schoot. Even later weer een corner van rechts met Julian achter de bal. De bal wordt strak voor de goal gebracht en weer was het Jason die inknikte. 4-1, een exacte kopie van de gelijkmaker! Voor de ranja wist Rouveen nog een keer te scoren, zodat er met een 4-2 stand wordt gerust.
Na rust geven de mannen van Arjan en Michiel direct weer gas. Luca scoort na een gewelde actie van Hidde de 5-2. Kort daarna steekt Peter met de bal aan de voet het middenveld over. Hij speelt de vrijstaande Luca aan die de bal prima voor de goal brengt. Daar staat Hidde die de bal met een prachtige volley achter de keeper van Rouveen E1 schiet. Achterin spelen Mads, Peter, Kai en Stue een prima partij, maar door een onoplettendheidje wordt het toch 6-3.
Maar niet getreurd, de MSC E3-trein blijft doordenderen. Jeen knalt de 7-3 binnen en Hidde zorgt na een mooie aanval over rechts voor de 8-3. Het slotakkoord is voor Jason en Jeen. Via een prachtige een-twee door het centrum spelen zij de verdediging van Rouveen E1 helemaal uit elkaar en zorgt Jason voor de 9-3.
Weer drie punten en (belangrijker nog) een goede wedstrijd. MSC E3 blijft hierdoor aan kop. Volgende week wacht de inhaalwedstrijd tegen BEW E3 en dan is het een weekje meivakantie. Daarna gaat MSC E3 de titelstrijd met Steenwijkerwold E1 en SVN’69 E1 weer aan. Benieuwd hoe het afloopt? Kom gerust eens kijken. U zult mooi voetbal zien.