Helaas niet op volle sterkte trouwens. Luca was eerder deze week ongelukkig terecht gekomen na een val uit een boom. Hij raakte daarbij geblesseerd aan zijn knie en kon nog wel eens een tijdje uit de running zijn. Ook Julian is nog steeds niet fit na zijn ongelukje met het speeltoestel op school. Zijn enkel lijkt ook nog wel wat langer hersteltijd nodig te hebben. Gelukkig speelde E2 vandaag niet en konden we een beroep doen op Jurjen Beute, hun topaanvaller.
Jurjen had vorige week met E2 nog een bekerwedstrijd tegen Staphorst E2 gespeeld en dik gewonnen. Onze eigen spits Jeen was toen ook van de partij en samen hadden ze flink gescoord. De verwachting was dan ook dat het een doelpuntrijke wedstrijd zou worden. Ook dit tweedejaars E-team was fysiek veel groter en sterker dan onze mannen. Maar ja, dat zal het hele jaar het geval zijn dus daar laten we ons niet meer door afleiden. Groter en sterker betekent bijna per definitie namelijk ook langzamer en voetbaltechnisch minder goed. Zo ook dit keer.
Het veldoverwicht van MSC E3 was dan ook groot. Geen lange halen van achteruit, maar een goed verzorgde opbouw die begint bij keeper Stue en de twee verdedigers die het spel gelijk breed maken. Het middenveld biedt zich centraal aan en de voorhoede beweegt naar de flanken, waardoor Stue minimaal twee keuzes heeft en de speler die de bal krijgt ook meerdere afspeelmogelijkheden heeft. Zo wil trainer Arjan het graag zien en daar wordt flink op geoefend. Met succes, want MSC E3 was veel te sterk voor de tegenstander.
Het enige wat er aan ontbrak is het afmaken van de vele kansen. Hierdoor bleef de teller uiteindelijk op 6-0 steken, een magere afspiegeling van de kansenverhouding. Volgende week zaterdag wordt er weer geoefend. Dan tegen SVN’69 E1. Hopelijk lukt het dan beter om de kansen te benutten, zodat MSC E3 helemaal klaar zal zijn voor de zware competitie.