Er waren nog 4 teams in de race en E3 stond weliswaar op een 3e plaats maar liep wel een aantal wedstrijden achter op het programma. FC Meppel E3 was de eerste tegenstander. Zij stonden op dat moment op de 1e plaats dus het was direct al vol aan de bak. In deze wedstrijd bleek MSC duidelijk de betere ploeg en na een 3-0 ruststand met 3 doelpunten van onze goaltjesdief Menno, eindigde de wedstrijd in een 4-1 zege. Stefan zorgde voor de 4e. Al met al een dik verdiende overwinning. Vervolgens een doordeweekse wedstrijd tegen Steenwijker Boys E1. We moesten eigenlijk uit maar aangezien de velden er in Steenwijk al uit lagen, werd deze omgezet naar een thuiswedstrijd. De opdracht was wederom, willen we kampioen worden dan MOETEN we winnen. MSC begon zeer voortvarend en in sneltreinvaart volgde de ene aanval na de andere. Gelukkig ging het scoren, in tegenstelling tot eerdere wedstrijden, ons makkelijk af. Dit kwam mede door Menno want onze goaltjesdief is in vorm en scoorde wederom meerdere doelpunten. De ruststand zei alles : 5 – 0 !
Natuurlijk werden de jongens in de rust gewaarschuwd voor onderschatting maar helaas, de oren bleven ditmaal gesloten. De 2e helft gaf dan ook een heel ander beeld. Opeens bleek Steenwijker Boys wel degelijk te kunnen voetballen. Bij MSC lukte het niet meer, passes kwamen niet aan, veelvuldig slordig balverlies en op een gegeven moment liep zelfs iedereen door elkaar. De Steenwijkers kwamen dan ook steeds dichterbij en sommigen begonnen zelfs angstig te worden. Gelukkig kon MSC de schade beperkt houden en werd er wederom gewonnen, eindstand 5 – 3. Afgelopen zaterdag uit naar Uffelte E1, een ploeg waar we in de najaarscompetitie al tegen hadden gespeeld. Toen verloren we van een fysiek zeer sterke tegenstander met een aantal D spelers.
MSC was dus gewaarschuwd maar gelukkig, de jongens gingen er weer vol voor. In de 1e helft ging het nog redelijk gelijk op en kwamen we met moeite met 2-1 voor. In de 2e helft bleef MSC uitstekend voetballen en nadat het 4-2 geworden was, gaf Uffelte zich over. Uiteindelijk werd het 6 – 2 en zo won MSC voor de 3e keer in een week !
Hiermee is E3 de trotse koploper met 1 punt voorsprong op Ruinerwold E2.

Zaterdag a.s. spelen we om 09.00 uur de laatste competitiewedstrijd en wel thuis ! Tegenstander is opnieuw Uffelte welke uiteindelijk toch bereid gevonden werd, hun sportieve plicht te doen en te komen voetballen.