Negen bomen van Friezen stonden in het oranje aan de aftrap op onze mannen te wachten. Arjan en Michiel hadden de mannen echter goed op hun aak voorbereid. Gewoon snel en secuur de bal rondspelen, veel beweging en niet het duel opzoeken. Hierop wordt al weken hard getraind en met succes. Want net als vorige week in de oefenpot tegen SVN E1 keek ook deze tegenstander verbaasd naar de snelheid en precisie waarmee MSC E3 de bal rond liet gaan.
Stue rolt de bal naar Peter, Mads of Kai. Julian of Jason bieden zich in het centrum aan en Hidde of Luca doen het zelfde op de flanken. Geen lange halen, maar echt voetbal. Dat is wat Arjan en Michiel willen zien. En in de eerste helft kregen ze dat ook te zien, het eerste kwartier althans. Na goals van Hidde en Jeen en één tegentreffer stond het al vlot 3-1 voor MSC E3. Jammer genoeg gin g het toen – ook al net als vorige week tegen SVN E1 – opeens mis. De middenvelders gingen lopen met de bal het spel werd onrustig en voorin lieten sommigen het kopje hangen. Ook het middenveld verdedigde niet meer mee, waardoor de achterhoede (bijna letterlijk) werd overlopen door de grote Friezen. HJC wist daardoor nog voor rust gelijk te komen en met 3-3 gingen de mannen de rust in.
Arjan probeerde iedereen er weer bij te krijgen, maar al snel in de tweede helft bleek dat er werd volhardt in dezelfde fouten. Niet de bal spelen, maar er mee gaan lopen en het duel met de sterkere tegenstanders opzoeken. Daarmee speelde MSC E3 HJC E1 in de kaart. Helemaal omdat er vanuit het middenveld nauwelijks werd meeverdedigd en de ballen voorin niet werden vastgehouden. Beide teams scoorden in het verdere verloop van de tweede helft elk nog één keer. En omdat MSC E3 een dot van een kans in de allerlaatste minuut niet wist te benutten, bleef het helaas bij 4-4. Een even zwaarbevochten als onnodig gelijk spel, want voetballend was MSC E3 veel sterker dan HJC E1 Maar ja, dan moet je wel blijven voetballen. Volgende week gewoon weer lekker trainen en dan zaterdag naar Oldemarkt. Eens kijken of de punten mee naar Meppel kunnen nemen.