Gehandicapt door de afwezigheid van Kai, maar vol zelfvertrouwen betraden onze helden onder aanvoering van Hidde het veld. Als een echte captain ging Hidde voor in de strijd en het duurde niet lang voordat hij zijn eerste goal langs de (overigens prima) keeper van WIJC E1 knalde.
MSC E3 voetbalde goed. Rust aan de bal, veel beweging zonder bal en goede passing leidden resulteerden in een oppermachtig MSC E3. Aanval na aanval rolde op het doel van de gasten uit De Wijk / IJhorst af. Zeker in de eerste helft was het genieten voor de technische staf en de vele toeschouwers. Na de rust sloeg de koude toe en bleek de wind in de rug eerder een nadeel dan een voordeel. Veel op zich goede passes bleven maar doorrollen, zodat menig veelbelovende aanval strandde doordat de bal over zij- of achterlijn rolde. Ook bleek de WIJC-doelman een flinke sta in de weg.
Toch wisten Hidde (2), Julian (2), Jeen (2) en Luca (1) het net te vinden. WIJC E1 wist ook nog twee keer te scoren, waardoor er na het eindsignaal van de wederom soeverein fluitende scheidsrechter Dennis een 7-2 eindstand op het wedstrijdformulier kon worden ingevuld. Een terechte stand die met een beetje meer geluk nog veel hoger had kunnen uitvallen. Volgende week zaterdag komt BEW E1 uit Vledder naar Ezinge. Eens kijken of de zegereeks dan kan worden voortgezet.