Voor MSC kende de match een ongelukkige start. Optisch hadden de zwartwitten direct een overwicht, maar de spitsen leken niet scherp. FC Meppel buitte daarentegen de schaarse mogelijkheden goed uit. Binnen 10 minuten stond de tegenstander op een 2-0 voorsprong. De vertwijfeling was op het gezicht van de MSC-ers af te lezen. Voor de beker alles winnen, en dan in de competitie afgeslacht worden. Dat kon toch niet waar zijn? Damian dacht er anders over. Hij begon aan een op het oog kansloze missie, passeerde vier verdedigers en pegelde de bal vanuit een onmogelijke hoek achter de goalie: 2-1. De hoop keerde terug aan MSC-kant, maar FC Meppel counterde sterk en scoorde knap 3-1. Opnieuw kwam het aan op karakter. Het was buigen of barsten. En dan is Levi op zijn best. Uit een scrimmage knalde hij de knikker verwoestend in het vijandelijke net. Kort voor rust bracht hij de hoop op een uiterst belangrijk moment terug. Ruststand 3-2 voor FC Meppel. FC Meppel E3 kwam na de thee goed uit de startblokken, maar MSC hield stand door knap verdedigen van Gerson, Ryan en Vincent. Ook keeper Jarno groeide in de wedstrijd en met een verre uittrap wist hij Marc te vinden. Deze passeerde op links twee tegenstanders en leek onbedreigd op het doel af te stevenen. FC Meppel greep naar de noodrem en haalde de doorgebroken middenvelder neer. Publiek en spelers wachtten op ingrijpen van de scheidsrechter. Zo niet Damian. Hij maakte gebruik van de verwarring en scoorde behendig de gelijkmaker. MSC durfde te denken aan de overwinning, maar zoals zo vaak werd deze gedachte afgestraft. Een prima uitgevoerde uitval zorgde opnieuw voor een groenwitte voorsprong: 4-3 met nog slechts vijf minuten op de klok. De tot op dat moment gecontroleerd spelende Nick wilde echter niet verliezen tegen zijn oude teammaatjes. De libero stoomde op naar voren, kapte drie tegenstanders uit en verschalkte de keeper met een subtiele voetbeweging. Het doelpunt van de dag! FC Meppel leek tevreden met een puntendeling en trachtte te consolideren. In de laatste minuut van de officiële speeltijd ontdeed spits Rutger zich hardhandig van zijn mandekkende kwelgeest. Met een van richting veranderd schot liet hij de keeper kansloos. De ontlading aan MSC-kant was groot. Eindstand 4-5. Een bijzonder fraai resultaat.