MSC kwam bedrogen uit. De Friezen, gestoken in maagdelijk wit, bleken wel degelijk te kunnen voetballen. Al snel moest Jarno de bal uit het net halen. E3 herstelde zich en creëerde een overwicht. Toch moest er een afschuwelijke blunder van de keeper aan te pas komen om de Meppelers op gelijke hoogte te brengen. Damian schoot van (te) grote afstand recht op de doelman af. Deze leek de bal eenvoudig op te pakken, maar op miraculeuze wijze verdween het leer tussen de benen en hobbelde tergend langzaam over de doellijn. Ruststand: 1-1

De eerste minuten na de pauze leken de teams nog steeds aan elkaar gewaagd. Sport Vereent kwam verdiend op 2-1, maar het was opnieuw Damian die het evenwicht herstelde. Halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd. Het licht bij de MSC-ers ging plotseling uit. De kopjes gingen hangen en de withemden wandelden ongestoord door de vijandelijke linies. De tegenstander scoorde binnen korte tijd drie keer. Eindstand 2-5.

Was het onderschatting, conditiegebrek of gewoon een kwalitatief betere opponent? De technische staf heeft het nodige huiswerk te doen.