Op het prachtige complex van HZVV floot de scheidsrechter om 10:00 uur voor de aftrap. Het team van HZVV bestond uit 2e jaar E-pupillen, en het was vanaf het begin duidelijk dat deze ploeg meer fysiek bevatte dan MSC. HZVV zette vanaf het begin druk op de bal, en MSC E5 kon niet anders dan terug voetballen. Het zou dan ook niet lang duren voor de 1-0 viel, al in de 4e minuut. Jitze en Paul hadden het erg lastig tegen de voorhoede van HZVV.  HZVV bleef voetballen en na 7 minuten was het 2-0, en weer was Dominique gepasseerd. Dit kon wel eens een vervelende morgen gaan worden
Na een minuut of 10 ging de HZVV-storm liggen en kwam MSC aan voetballen toe. Het middenveld (Nick de Boer) kreeg meer vat op de wedstrijd en wist de spitsen Devlin, Mart en Nick Bryan beter te bedienen. MSC kreeg wat kansjes, maar de bal wilde er niet.  Op slag van rust zorgde een foute terugspeelbal voor de 3-0. Hiermee werd de rust gehaald.

Na de rust had MSC wind mee, en stond er een ander team leek het wel. Duels werden feller aangegaan, er werd beter gecombineerd. Eerst maakte HZVV nog de 4-0, maar daarna was het de beurt aan MSC. Alex wist het achterin redelijk dicht te houden, samen met Benjamin die als gelegenheidsrechtsback een puike partij speelde. De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren voor MSC. Romein wist een goede aanval af te ronden, en de eretreffer te maken, 4-1. Hierna kreeg MSC nog goede mogelijkheden, en schoot Nick Bryan nog op de paal. Uiteindelijk ging er geen bal meer in, en was de einduitslag 4-1. Op fysiek voetbal was MSC vandaag afgetroefd, dat is weer een leermoment voor de volgende wedstrijd.