Thirza en Finn mochten de aftrap verzorgen, nadat de scheidsrechter op zijn fluitje had geblazen. Hierna namen ze plaats in de dug out en konden ze de wedstrijd eens van een andere kant bekijken. Wàt een sensatie was dat, zeg! Erg jammer dat een aantal teamleden te ziek was om naar het sportpark te komen. Namens de gehele redactie wens ik iedereen heel veel beterschap!

 

We lichten één der pupillen er eens even uit, want aan dit meisje kleeft een verhaal die je slechts zelden hoort. Thirza Huliselan is geboren op 7 augustus 2004. Ze zit op OBS de Tolter, in groep 5 en woont in Meppel. Ze speelt al drie seizoenen bij MSC en haar trainer van dit jaar is Marinus Otter; leider van het team is Martin van der Sommen.

Ze is door een vriendin bij de Meppeler Sport Club terecht gekomen en vindt het leuk en gezellig. Wat ze echter mist zijn wat meer activiteiten voor de meisjes. Haar favoriete speler is Björn Bakker.

Meest geliefde speler in het betaalde voetbal is Jean-Paul Boëtius, favoriete club is Feyenoord. Dé club in het buitenland is FC Barcelona.

Haar vader voetbalt in MSC 3, broer Samel in MSC F3, andere broer Efran in MSC F6 en haar ‘bijna’ broer in MSC E1. Ondanks dat ze nu nog niet graag in de schijnwerpers staat, wil ze later danseres worden. Tsjaaa….. met een beetje pech kom je dan op tv. De wat oudere MSC’er zal zich vast nog wel Penney de Jager herinneren; zij viel best wel op en heeft het heel erg ver geschopt.

Het liefste eet Thirza ‘soto’, een Indonesische maaltijdsoep. De drank die ze graag drinkt heeft een wat meer bekendere naam: DubbelFrisss.

In de rust werd er gestreden om de penalty bokaal. En dat viel nog niet mee, want er was sprake van een hele heftige wind vanaf de zijkant, die soms ook een beetje voor tegenwind zorgde. Wim van Keulen had af en toe moeite om de bal op de stip te leggen. Soms waaide de bal er gewoon van af, zo hard ging het tekeer! Winnaar van deze ronde werd Senne Greven.

RW