Onder leiding van scheidsrechter Willem Dannenberg werd (iets verlaat helaas) om 11:20 uur afgetrapt. De aanvoerder van de dag was vandaag Romein. MSC nam vanaf het begin van de wedstrijd het initatief, al leidde dat niet direct tot succes. Schoten van Alex en Nick vlogen over, maar misschien kwam dat wel doordat we wind mee hadden. Net als vorige week was het positiespel van E5 goed verzorgd, met aanvallen over de vleugels. Doordat in E5 drie ‘linkspoten’ voetballen, kunnen we zowel op links als rechts goed uit de voeten. In de 6e minuut maakte Devlin de 1-0. MSC hield goed druk op de goal van Genemuiden, dus het wachten was op de 2-0. Echter een onachtzaamheid achterin leidde de 1-1 in, en we konden weer opnieuw beginnen.

Het duurde even voordat MSC deze ‘klap’ te boven was. De afgelopen week geoefende patronen leverde hun vruchten af. Uit een korte corner kreeg Alex de bal aangespeeld, en hij kogelde de 2-1 achter de doelman van Genemuiden. Hierna ging het goed lopen, en wist MSC via Benjamin nog eenmaal te scoren voor de rust, 3-1.  Na rust ging E5 pas echt los en leek het wel of Genemuiden het opgaf (of wij bleven goed voetballen natuurlijk). De score werd vlot opgetild door Nick de Boer (4-1), Nick Bryan (5-1) en wederom Nick Bryan (6-1). Devlin en Benjamen pakten vervolgens ook hun doelpuntjes mee, waarna de Nick Bryan show begon.  Hij maakte een onvervalste hattrick. Tenslotte bepaalde Benjamin met een mooi doelpunt de eindstand op 12-1 .

De poulefase van de beker zijn we goed doorgekomen, en we kunnen met een gerust hart aan de competitie beginnen.