De competitiestart was direct een kraker, want MSC mocht aantreden tegen Alcides E5, een team dat voornamelijk bestaat uit 2e jaar E spelers. Aangezien een derby altijd spannend is en een eerste wedstrijd helemaal begon MSC voorzichtig aan de wedstrijd en bekeken de jongens heel goed de kracht van Alcides. Toen dit eenmaal gedaan en de schroom was afgegooid, begon MSC goed te voetballen en al snel konden de vele supporters gaan genieten van een prachtige wedstrijd, althans als je MSC supporter was.

Alcides had in het begin de bal in de ploeg en begon aan te vallen, maar zij zagen al snel, dat de verdediging met Fedor, Thomas en Twan prima in elkaar steekt en dat er weinig ruimte wordt weggegeven. Als je dan ook nog keeper Jesse achter de hand hebt, die een eventuele aanval prima tegenhoudt, is een basis gelegd voor een overwinning. Deze overwinning kwam er ook, want het middenveld met Kay, Mats en Quinten voerden hun taken keurig uit en ook Niek weet wat er van hem verwacht wordt als spits. Na een prachtige actie voor het doel, waarbij Fedor en Niek betrokken waren, wachtte Mats rustig de bal af en scoorde beheerst de 1-0. Deze goal was een bevrijding voor MSC, want daarna volgde de ene na de andere aanval en al snel maakte Niek een mooie actie en scoorde 2-0. Vlak voor rust deed MSC de wedstrijd al in het slot, doordat Niek een prachtige pass van Quinten afrondde naar 3-0. Alcides zette nog wel aan, maar veel aanvallen werden keurig door Thomas en Twan onderschept. Aan het einde van de 1e helft kwam Alcides er toch door, maar Jesse had besloten de 0 te houden en redde 2 keer prachtig.
In de rust werd er genoten van de voorsprong, maar al snel waren de mannen van E5 terug in de realiteit en spraken met elkaar door wat er goed ging en wat er te verbeteren was. MSC E5 begon geconcentreerd aan de 2e helft en kreeg al snel kansen, maar het moet gezegd worden dat de keeper van Alcides een prima wedstrijd keepte en veel tegendoelpunten heeft voorkomen. Zo werden schoten van Kay, Mats en Fedor prima gestopt en begon Alcides ook aan te vallen, maar Thomas stuurde de achterhoede prima aan. Vanaf het middenveld liep Quinten het spel te verdelen en waren Mats en Kay zeer gevaarlijk vanaf de zijkanten. Kay die al snel niet meer onder de indruk was van zijn tegenstander die wel 2 koppen groter was dan hem, snelde continu langs de lijnen en zag dit bekroond worden met een prachtig schot waaruit de 4-0 viel.
Daarna dacht Mats dat kan ik ook en uit een eigen aanval maakte hij keurig de 5-0. Daarna kwamen de momenten van onze spits weer, want Niek houdt zich keurig aan de gemaakte afspraken, waardoor hij kracht overhoudt en zeer slim de passes van zijn teamgenoten kan verzilveren + de uittrappen van Jesse. Dit verzilveren deed hij nog 2 keer succesvol en dat waren dus de 6 en de 7-0. Heel even dacht Twan dat hij de eindstand op 8-0 kon zetten, maar zijn verwoestende knal ging helaas net langs de verkeerde kant van de paal.
MSC E5 heeft zijn 1e wedstrijd prima doorstaan en zij konden trots de complimenten in ontvangst nemen van Cody, Pascal en Jacco. Ook langs de kant werd er goedkeurend terug gekeken op de wedstrijd en kunnen we ons gaan opmaken voor de volgende wedstrijd. Deze zal in Koekange zijn tegen Vitesse E3.