In de voetnoten van het Meppeler en regionale voetbal presteert ons dameselftal weer uitstekend. De kampioenschappen worden als kralen aan een ketting geregen en ook dit jaar leiden ze de zoveelste kampioensdans. Edje en zijn vrouwen verdienen het dan ook om meer aandacht te krijgen van de lokale media, want ze komen er maar karig vanaf.
Edwin van der Windt vocht aan het eind van het vorige seizoen, samen met zijn meiden, een leuke strijd met het bestuur. Wat was het geval? Jan Padding had aangegeven te stoppen als trainer en Edwin zag dit als een mooie gelegenheid zijn taak als coach te combineren met het trainerschap. Precies zoals het hoort. Niks geen duobaan. Het bestuur dacht daar echter iets anders over en had al een gediplomeerde trainer bereid gevonden om de taken van Jan over te nemen. De heren bestuursleden maakten echter een geweldige inschattingsfout: ze kenden de enorme populariteit van Edwin niet. Nu weet ik wel dat Edwin wel vaker onderschat wordt, maar dit keer betrof het de kampioen van alle onderschattingen. Want direct nadat het nieuws over het passeren van Edwin doorsijpelde in de groep kwam deze in opstand. En never fuck een groep sportvrouwen. Ik spreek uit ervaring. Niet veel later werd Edwin alsnog benoemd tot de nieuwe trainer……
De dames staan onder Edje’s leiding wéér bovenaan en lijken op het zoveelste kampioenschap af te stevenen. Stiekem maken ze een lange neus naar iedereen die dacht dat Edje het niet zou redden met deze groep. Mocht het tot een kampioenschap leiden dan hebben we volgend seizoen een tweedeklasser erbij in Meppel en dat is fantastisch voor MSC, maar bovenal voor Meppel dat hiermee dan nog een uithangbord krijgt. Een geëmancipeerde gemeente die het damesvoetbal support doet het namelijk altijd goed bij de Cisca Dresselhuysen van deze wereld.
De voetbaljournalisten in stad en regio bekijken het allemaal echter met een bril gemaakt van testosteron. In het geweld van het herenvoetbal sneeuwen de prestaties van Ed en z’n meiden namelijk flink onder. Op maandag, of vaker woensdag staat ergens aan de zijkant van de pagina een twintig regelig bericht dat de MSC-dames weer gewonnen hebben. Staccato worden de feiten opgedreund en dat is het dan. Ik vind dat ze meer aandacht verdienen. Dus pennenlikkers, stap op zaterdag eens op de fiets en kachel naar Ezinge. Neem een fotograaf mee en maak een mooi verhaal over het succes van het damesvoetbal in Meppel en de (dwingende) hand van Edwin daarin.

Danny