De jongens waren na  4 goede trainingsweken in de voorbereiding zo scherp als een mes en er werd dan ook met veel inzet en goed voetbal gespeeld. De verdediging met Daan Klunder, Rens Rengelink , Jochem Grootjen en Jari Mooi stond als een huis en werden goed gecoacht door onze keeper en captain Sam Strijk.

Na 10 minuten werd het na een een goede actie van Elon Wassink op het middenveld en een prachtige combinatie  tussen Mels Huisman en Niels Haze koel gescoord door laatstgenoemde.  De jongens bleven goed druk houden en 5 minuten later scoorde Willem- Jan Webbink na een assist van Niels Haze .  Ondanks de warmte bleven de jongens met veel passie goed voetballen en na een diepe bal van Rens  scoorde WJW met zijn linker zijn tweede.

Na 3-0 werd er wat gas teruggenomen wat resulteerde in een sterker wordend FC Meppel. Ze kwamen steeds beter in hun spel en FC Meppel D1, dat grotendeels bestaat uit het team dat vorig jaar KNVB kampioen Noord werd, scoorde dan ook verdiend na een snelle counter.

De laatste 10 minuten in de 1ste helft stond MSC met 10 man door een blessure en we hadden op dat moment nog geen wissels.In de rust kwamen gelukkig versterkingen aan van D2 met toppers als Sam Kamphuis, Werner Pol en Yannick van de Veen.

Zij vielen direct goed in en met vernieuwd elan begonnen we weer goed. Op de goede momenten werd er druk gezet en goede strakke passes met vervolgens goede aannames resulteerde weer in goed combinatie spel.

Na een goede 1-2 tussen Ruben en Niels kon Denzel Swaak zijn doelpunt maken op beheerste wijze, 4-1.

Na een aantal corners op rij scoorde Niels zijn tweede van de middag met een fijne kopbal in de linkerbovenhoek5-1. FC Meppel liet zich niet kennen en scoorde na een scrimmage voor het doel 5-2 en daar bleef het bij.

We bedanken Wessel voor de goede leiding van de wedstrijd en FC Meppel voor de sportieve wedstrijd en wensen hun succes verder. We komen elkaar nog tegen in de competitie!

En MSC ANTARIS D1 09/10: natuurlijk gefeliciteerd met de overwinning mannûh en je wweet wwel:

Een goed begin is……..een lekker gevoel!!!!

Foto’s: Ron Wielhouwer