MSC was de betere ploeg en en creëerde ook de meeste kansen. Het duurde tot de 25e minuut eer Björn Bakker de score opende, 1-0. HIj was al vroeg ingevallen voor de geblesseerd geraakte Carlos Lopes Macedo en ook Kaj van Duuren zou later nog uitvallen. De thuisploeg behield ook na de treffer het initiatief en kwam via Camiel Fidom in de 38e minuut op 2-0. Alverna kreeg vlak daarna de enige grote kans voor rust, maar stuitte op keeper Holterman.

Na de rust ging MSC op zoek naar de beslissende 3-0. Deze zou uiteindelijk vallen in de 65e minuut na een prachtige aanval. Marcel Linthorst was het eindstation en schoot de derde treffer tegen de touwen. MSC kwam daarna geen moment meer in de problemen en kon de eerste zege eenvoudig over de streep trekken.

Foto’s: Ron Wielhouwer

Foto’s: Leo de Harder