MSC opende de eerste oefenwedstrijd van het seizoen fel. De tegenstander werd snel onder druk gezet en dat leverde direct mogelijkheden op. Jos Fidom, Stefan Bollen en nieuwkomer Dennis van den Driessche hadden het vizier nog niet op scherp staan. Dat de rust met 0-0 werd gehaald mocht een wonder heten, want met name Fidom kreeg enkele riante mogelijkheden, maar scoorde niet.
Na rust was het wel raak toen Tjisse Kerkstra attent reageerde en de DIO-doelman kansloos liet. Ook daarna kreeg MSC nog vele mogelijkheden, maar scoorde niet. Pas vlak voor tijd was het Stephan Besuijen die 2-0 scoorde.
Het tweede elftal sloot het trainingsweekeinde af met een nederlaag. Er werd met 4-1 verloren van Steenwijk 2.