De dames van MSC-Antaris namen het zaterdag op eigen veld op tegen Asser Boys. Deze ploeg speelt al heel wat jaren in de tweede klasse en heeft heel wat routine in de ploeg.

MSC begon redelijk goed, in de vijfde minuut leverde dit al een kans op. Nicole Gelmers werd de diepte in gestuurd, zij kapte haar directe tegenstander uit en gaf strak voor. Marieke Zijlstra die goed opgesteld stond en gelijk uithaalde, helaas voor MSC redde de keepster van Asser Boys knap.

Daarna zakte het wat weg bij MSC. Het leek wel of er een soort angst in het team sloop. Er werd bijna geen duel meer gewonnen, we kwamen over al te laat. Bij MSC was eigenlijk alleen Veerle Ulrich die sterk voetbalde, zij speelde dan ook een dijk van een wedstrijd.

Na de pauze was ging het gelijk in de eerste 10 minuten al goed mis bij MSC. Eerst werd er door een speelster van MSC slecht gedekt, waar door de speelster van Asser Boys vrij makkelijk de 0-1 kon scoren. En na twee minuten ging de verder goed leidende scheidsrechter de Graaf een belangrijke rol spelen. Hij gaf Joyce Bloemert een rode kaart voor het vast houden van een speelster, waar geel beter op zijn plaats was geweest. Uit de vrije trap die Asser Boys mee kreeg, werd de 0-2 gescoord. Bij MSC werd Nanne Jans er ingebracht, en gingen we één op één spelen.

MSC kreeg met 10 dames meer controle over de wedstrijd en legio kansen, maar helaas werden deze niet benut. In de 77ste minuut kwam de aan sluitings treffer er dan eindelijk. Michelle Boekweg ontweek de buitenspelval en omspeelde de keepster en maakte de 1-2. MSC had eigenlijk met 4-2 voor moeten staan, maar onze voorhoede had duidelijk een off day. En wat mestal gebeurt als ze er aan de ene kant niet in gaan, dan vallen ze aan de andere kant wel. Zo ook nu, één minuut voor tijd besliste Asser Boys de wedstrijd door uit een snelle counter de 1-3 te scoren.

Voor MSC kwam het hard aan de nederlaag, en we zullen aan komende week ook hard gaan trainen voor onze volgende wedstrijd, tegen Oranje Nassau 3 uit Groningen.