Bij MSC had trainer Gert de opstelling op een aantal plaatsen omgegooid met als grootste wijziging Sven naar achter en Arjan vanuit de centrale verdediging naar de spits naast Timon. Omdat Koen met de B2 mee ging doen en Silvain ziek was had MSC slechts één wissel, de hongerige Abdul.

Vanaf het begin bleek het beter te lopen bij MSC, maar toch ontbrak weer de felheid bij een aanval van Wolvega, 3 man stonden te kijken hoe de Wolvega spits een zee van tijd had om de 1-0 binnen te tikken.

Gelukkig gingen de koppies niet hangen maar werden de mouwen opgestroopt. Timon hield constant 2 man bezig en dit gaf Ruben de ruimte om na een kwartier werkelijk schitterend vanaf 30 meter de 1-1 te scoren.. Het eerste doelpunt van B1 in de nieuwe competitie!!!! Dit gaf blijkbaar extra inspiratie want MSC bleef vanaf nu aanvallen, resulterend in een afgekeurd doelpunt van nieuwe spits Arjan (echt geen buitenspel!!) en nog een afgekeurd doelpunt na vermeend aanvallen van de keeper.  Maar dan toch de 2-1 van Arjan.

Na rust begon Wolvega zoals verwacht zeer fel, maar MSC hield stand en de kansen bleven voor MSC. Na paal, lat en net naast was het wederom Arjan die scoorde, 3-1. Maar het was nog niet gelopen. Wolvega kwam tot 3-2. Toen werd het wat grimmiger. Albert Jan werd van achter neergehaald, toen hij probeerde op staan werd hij aan z’n haren getrokken, viel achterover wat volgens de scheids leek op een slaande beweging, allebei rood. Vlak voor tijd toch nog de 3-3, teleurstellend maar gezien de bekerwedstrijden en de eerste 2 competitie wedstrijden toch een goed resultaat, goede inzet en beter verzorgd spel.

MSC;

De Ruiter, Huisman, Lefferts, Veenema, Koldenhof (Ruinen) Berkenbosch, Kreulen, Bijstra, (Abdulmalic) Steendam,  Nanuru, Mulder.

GEEL; Nanuru, ROOD; Steendam.

Toeschouwers; 26.
 
Foto’s Kees Veelo