Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen Noordscheschut op het programma.MSC de nummer 3 tegen de nummer 4 van de competitie.De opdracht was duidelijk; om medekoploper te blijven moest er gewonnen worden.Waar D1 in de vorige wedstrijden moeizaam op gang kwam, waren de jongens nu wel gelijk scherp. Met goed combinatievoetbal kwam Noordscheschut nauwelijks in het spel voor. Dit resulteerde in de eerste 10 minuten in kansjes voor Marcel en Jesse. Helaas stond het vizier niet op scherp. Met fysiek en soms erg hard spel probeerde Noordscheschut MSC in de tang te krijgen. De jongens van D1 lieten zich niet gek maken en bleven kansen creëren.
Nadat Jesse in de 13e minuut een opgelegde kans recht in de handen van de keeper schoot volgenden er 3 corners op rij waarbij het net niet werd gevonden.Noordscheschut kwam er steeds gevaarlijker uit dankzij een sterk middenveld, maar kreeg niet echt kansen. De verdedigers Rein en Jelle speelden een sterke partij en gaven niks weg. Na een vlotte combinatie van Bas en Mark in de 24e minuut was het Robert die op snelheid alleen op de keeper leek af te gaan. De laatste man van Noordscheschut kon niks anders doen dan hem vast te houden. Uit de toegekende vrije trap werd niet gescoord.Het leek af te stevenen op een 0-0 ruststand, maar in de slotminuut van de eerste helft scoorde, na slecht uitverdedigen, Noordscheschut alsnog de één nul.In de tweede helft was het duidelijk dat MSC nog meer druk naar voren wilde zetten. In de 10e minuut was het Marcel die naast schoot, nadat eerder Rob een mooie kans onbenut liet.In de 12e minuut mikte Jesse net te hoog en zo bleef MSC vechten om de meer dan verdiende gelijkmaker te scoren. Het ontbrak de heren aan echte scherpte om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Noordscheschut gooide nog meer geweld in de strijd, waartegen de scheidsrechter best wat strenger op had mogen treden. In de 17e minuut speelde de scheidsrechter een wel zeer negatieve rol. In een fel duel bestrafte hij Willem met een 5 minuten straf, omdat hij een slaande beweging zou hebben gemaakt. Waar de scheidsrechter in de eerste helft weigerde om deze straf toe te kennen aan een speler van Noordscheschut benadeelde hij MSC nu wel heel erg duidelijk. Na dit incident werd het spel van Noordscheschut alleen nog maar harder en dit leverde o.a. een blessure op voor Jille na een smerige overtreding van achter op het enkel. MSC was duidelijk van slag en dit was te merken in het spel. Kansen kreeg MSC niet meer en zo werd het eerste verlies een feit.Volgende week een vrij weekend en dan staat de topper tegen het ongeslagen JVZ op het programma.