Vanaf half zes druppelden de spelers binnen. Sommigen vol bravoure, anderen wat meer schuchter en duidelijk een beetje zenuwachtig. Het was erg leuk om te zien dat de opkomst 100% was en dat ook veel ouders waren gekomen om mentale steun te geven. Na een korte toelichting door Arjan Bosschaart, TC/DEF, gingen de mannen de via de kleedkamer het hoofdveld op voor een goede warming up. Eerstejaars D-spelers Niek en Yves leidden hun teams hierbij en aan de serieuze blikken en strakke koppies was te zien dat alle spelers de wedstrijd inmiddels serieus namen.

 

De teams waren samengesteld uit spelers van D1, D2, D3, E1, E2 en E4. Natuurlijk was het even wennen voor de meeste spelers. Voor het eerst selectiewedstrijden spelen en dan ook nog met spelers die je (bijna) niet kent en dan soms ook nog eens op een positie die niet helemaal de jouwe is. Voor de E-spelers was het ook nog eens de eerste kennismaking met het spelen op een groot veld. Dat bleek voor sommigen conditioneel een flinke uitdaging. Toch ging het prima, ook al omdat er nog even niet op buitenspel werd gelet. Het was goed om te zien dat er kennelijk bij alle MSC-teams vanuit een gedachte wordt gevoetbald. Er werd namelijk goed gecombineerd en het positiespel was redelijk tot goed te noemen. Lange halen naar voren hebben we gelukkig niet gezien. Dat belooft veel goeds voor de komende D-lichting.

 

Beide teams bleken goed aan elkaar gewaagd en de toeschouwers kregen dus ook nog eens een leuke wedstrijd te zien die in een 5-4 winst voor het blauwe team eindigde. De doelpunten werden gemaakt door Levay (1-0), Lennart (1-1), Hajo (2-1), Jesse (2-2), Koen (3-2), Marc (4-2), Melvin (4-3), Melvin (4-4) en Levay (5-4). De meeste goals vielen, waarschijnlijk vanwege de toenemende vermoeidheid, in de tweede helft. De afstanden tussen de linies werden toen groter, waardoor de aanvallers meer ruimte kregen. Al met al is er prima gevoetbald en wacht de TC/J een uitdagende taak.

 

Speciale vermelding verdient nog het optreden van Jesse Hogenkamp. Hij moest zich onverwacht omkleden om in de tweede helft met geleende spullen aan Jarne in de goal vervangen en deed dit prima. Bedankt Jesse!

 

Volgende week vrijdag en op vrijdag 5 april spelen de selectiegroepen 3 en 4. Op 22 maart staat de tweede wedstrijd van groepen 1 en 2 op de rol. Daarna zullen de spelersrapporten in de TC/J worden besproken en zullen er teamindelingen worden gemaakt. Deze worden, gelijk met die van alle andere leeftijdscategorieën, op of rond 1 juni worden bekend gemaakt. In april en mei zullen de selectiewedstrijden voor de F (middels een 4×4 toernooi), E, C, B en A categorie worden gespeeld.