Soms verlies je als trainer wel eens het besef dat de spelers het moeten doen, ook al wil je het als trainer het nog zo graag. Je verliest dan het eigenlijke doel. De kansen en de zwakheden van de tegenstander. Je wilt alleen maar de overwinning. En tja, dan is de chemie weg en een verloren wedstrijd. Na het excuus van mijn kant en een lichte wedstrijdbespreking begonnen de spelers van A2 zich voor te bereiden op de wedstrijd. In de eerste drie wedstrijden speelden wij vanuit een 4-4-2, maar vandaag zouden we gaan spelen in een 4-3-3 opstelling.

Het begin van de wedstrijd was het even aftasten van elkaar, maar ook de verandering in de opstelling was merkbaar. Men was even zoekend, maar na 15 minuten spelen kreeg MSC toch steeds meer grip op de wedstrijd. Dit leidde tot wat kleine kansen. Maar gelukkig was het Stijn Keegstra die in de 23ste minuut de score opende. Na een mooie voorzet van Niek Hissink was het Stijn die de bal mooi in het net deed belanden. Na het doelpunt merkte dat MSC wat vrije begon te voetballen. Men kon elkaar beter vinden en waardoor er ook weer mogelijkheden werden gecreëerd om de score verder uit te bouwen.

In de rust werden de puntjes even op de i gezet en begon men weer met frisse moed aan de tweede helft. Men was gebrand om vandaag de drie punten hier te houden. Gelukkig mocht Roald Bosch de tweede doelpunt in de 52ste minuut aantekenen. Na goed doorzetten na balverlies in de 16 krulde Roald de bal mooi in de verre hoek. Verder waren er kansen genoeg om de stand verder uit te bouwen. Zo was Rijk vlakbij een doelpunt na een leuke corner variant tussen Niek en Wouter. Na in inbrengen van de bal van Wouter kopte Rijk de bal net naast het doel. In de 78ste minuut schoot Niek de bal rakelings voorlangs na een mooi opgezette aanval. Eigenlijk mocht Niels de derde doelpunt op zijn naam zetten, maar helaas schoot hij de bal rakelings langs de paal.

Het eind signaal kwam als een verlossing en als een opluchting. Onze eerste drie punten!! Trots !! Vandaag mochten wij tegen een tegenstander voetballen die wou en kon voetballen. Ook zij kregen genoeg kansen in de wedstrijd om te scoren en de wedstrijd zo veranderen dat het een andere wedstrijd zou worden. Zelfs domineerde zij de laatste 20 minuten van de wedstrijd. Aan de stand te zien dacht ik dat we zouden spelen tegen een hele andere tegenstander. Zo blijkt maar weer dat niets eerlijk is in de voetballerij.