MSC-Amslod Zo1 pakte na twee nederlagen op rij weer eens een zege. Een ‘zuinige’, want de ploeg van trainer Berry Zandink won thuis met 1-0 van hekkensluiter RKHVV.

De ploeg uit Meppel straalde zelfvertrouwen uit ondanks de krappe voorsprong tegen de hekkensluiter. In de blessuretijd daagde matchwinner Camiel Fidom nog een tegenstander uit aan de zijlijn. ‘Ja, op dat moment dacht ik niet meer dat zij alsnog zouden scoren’, erkende hij. ‘We hadden het alleen veel eerder af kunnen en moeten maken. Dat verwijt ik mezelf ook, want ik had al een paar beste kansen gekregen.’

,,Hier waren we even aan toe na twee keer verliezen na de winterstop’’, vond trainer Zandink, nadat zijn team met veel lawaai de kleedkamer had opgezocht. Dat de zege ‘slechts’ met een goaltje werd binnen gehengeld, was volgens de MSC-trainer absoluut niet erg. ,,Met 1-0 winnen levert ook gewoon drie punten op, hoor. Nee, na twee zaaltoernooien gewonnen te hebben (Meppeler Jan Bralten Futsaltoernooi en het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, red.), baalde ik ervan dat we op kunstgras twee keer verloren. Dat hebben we op ons eigen, echte gras niet laten gebeuren. En daar ben ik blij mee.’’

Camiel Fidom was dus de gevierde man aan Meppeler zijde. De spits mikte, na een uiterst fraaie pass van teammaatje Justin Benjamins, de bal door de benen van RKHVV-keeper Jop Hemink: 1-0. Dat was in de 22ste minuut van de eerste helft. ,,Justin en ik voelen elkaar goed aan. We spelen al een paar jaar samen en weten van elkaar wat we kunnen verwachten. Ik wist dan ook dat die bal zou komen en wilde daarna de keeper laag passeren, want ik had het al twee keer halfhoog geprobeerd. Daar zat hij steeds bij’’, analyseerde Fidom zijn treffer.

Aanvankelijk begonnen beide teams in een hoog tempo en waren er voor beide doelen enkele hachelijke momenten. Na de eerste kans voor MSC volgde vlot het (beslissende) doelpunt van ‘goudhaantje’ Fidom. Daarna zakte het duel weg naar een bedenkelijk niveau en viel er weinig meer te genieten op het Meppeler sportpark Ezinge.

Na rust en twee wissels bij de gasten moest MSC eerst in de achteruit. Het leek een kolfje naar de hand van MSC-spitsen Fidom, Justin Benjamins en de aalvlugge Noah Schuurman, maar de echte scherpte ontbrak bij de MSC-ers gisteren. Benjamins en Fidom misten net als invaller Remco van Keulen namelijk fikse kansen. ,,We hielden het lang spannend door geen doelpunten erbij te maken’’, vond Fidom.

Ex-FC Emmen-speler Rutger Worm had RKHVV zelfs koppend op gelijke hoogte kunnen brengen, maar mikte op de lat. In de slotfase was alleen verdediger Stef Beute nog dichtbij een treffer, maar na een corner verdween zijn kopbal hoog over het RKHVV-doel. De kleinst mogelijke voorsprong van MSC bleef daardoor tot het laatste fluitsignaal van arbiter Huizenga in tact. De Meppeler Sportclub wisselde door de driepunter in de zondag hoofdklasse A van positie met ‘buur’ Alcides, dat verloor van AWC. ,,Mooi toch, die concurrentiestrijd’’, meldde Zandink nog lachend bij dat feit.

Volgende week wacht de Meppeler equipe de lastige uitwedstrijd tegen koploper RKZVC uit Zieuwent. Met een overwinning kan MSC definitief aansluiting vinden bij de top van het klassement.