Bij het beginsignaal van het potje straatvoetbal tussen Lucky Ajax en de Meppel Stars gingen donderdag de hemelsluizen wagenwijd open. Even werd gevreesd dat het evenement moest worden afgeblazen, maar een afgelasting paste niet in het programma van de vierde Donderdag Meppeldag. En dus werd er gewoon gevoetbald. Op de spiegelgladde ondergrond lieten de oud-ajacieden toch nog fraaie staaltjes voetbal zien. De Meppeler selectie werd met 13-9 verslagen, maar het resultaat was deze middag van ondergeschikt belang.
In de kleedkamer heerste vooraf een uitgelaten stemming. Er werd volop gedold door de spelers van de Meppel Stars en uiteraard was Guido Broers de grote gangmaker. De kleine technicus had zijn ploeggenoten zojuist de `plofbal’ laten zien, waarmee hij graag wilde spelen. Het door de organisatie aangereikte speeltuig had hij persoonlijk afgekeurd: ‘Die springt alle kanten op’. Via een bevriende relatie had hij snel vervangend materiaal geregeld. `En heeft Japie al een tapijtje gelegd op het Kerkplein?’, wilde hij van zijn coach Flip Vellinga weten. Het antwoord was helaas ontkennend. Er moest op klinkers worden gevoetbald. Bij de Meppeler Stars kwam niet alleen Guido Broers namens MSC-Antaris in actie. Ook Marc van Eijk en Daniel Zeldenrust toonden hun talenten.
Na afloop van de wedstrijd vertrok een deel van de Luck Ajax selectie naar MSC-cafe De Beurs. Op het bomvolle terras hadden oud eerste elftalspeler Eli Talahatu (tegenwoordig actief voor de MSC-veteranen) en zijn vrouw een onderonsje met de oud-ajacieden Simon Tahamata en Aron Winter.