De redaktie van de MSC-website denkt dat het een goed idee is nieuwe mensen die binnen de club aktief zijn via de site voor te stellen. Deze eerste keer is de beurt aan Harry Lefferts, de nieuwe trainer van MSC-Antaris C1. Hieronder volgt zijn verhaal.

Velen binnen de vereniging kennen mij waarschijnlijk niet, voor anderen zal ik een “oude bekende” zijn. Mijn naam is Harry Lefferts en dit seizoen ben ik de trainer van MSC C1.
Er kan gesteld worden dat ik terug ben op het oude nest. Als jeugdige voetballer heb ik een aantal jaren voor MSC gespeeld.
Op de leeftijd van 19 jaar ben ik gestopt met voetballen. Ik ben dienst ingegaan als beroepsonderofficier bij de Koninklijke Landmacht. Vanaf dat moment ben ik het contact met Meppel enigszins verloren. Veel van huis en weinig sociale contacten.
Ik ben getrouwd met Paula Tuinstra en zoals het vele getrouwde stellen vergaat, kregen wij 3 kinderen (Sven, Björn en Thorsten). Na vele jaren te hebben gediend bij de Koninklijke Landmacht en even zovele jaren van huis te zijn, heb ik besloten mij carrière voort te zetten bij het Ministerie van Justitie. Daar werk ik nu nog steeds als afdelingshoofd in een gevangenis. Achteraf gezien heb ik wel spijt van deze switch. Momenteel stop ik mijn energie vooral in “sport”. Ik sta graag op het veld als trainer, zelf een balletje trappen in het 3e en daarnaast ben ik actief in de outdoorwereld (klimmen, mtb, kajakken, raften, survival, canyoning, etc). Nu ben ik bezig met het opstarten van een eigen outdoor-bedrijf.

Eigenlijk wilde ik een jaartje niets doen, maar toen ik hoorde dat MSC nog steeds trainers nodig had, was de keus snel gemaakt. Daarmee worden de zaterdagen wel weer erg druk. Mijn kinderen voetballen ook bij MSC en allen in verschillende teams. Sven speelt in C1, Björn in D1 en Thorsten in D3.

Zowel als voetballer als trainer breng ik enige ervaring mee. Ik heb na het behalen van TC-3 en TC-2 verschillende jeugd- en seniorenteams getraind.
Met C1 hoop ik dit jaar mee te voetballen in het “linker rijtje”. Belangrijk doel wat ik mij daarbij gesteld heb is dat de spelers dit seizoen gaan voetballen als team, plezier hebben en houden in het spel en dat ze aan het eind van het seizoen iets geleerd hebben. Na wat ik nu gezien heb en weet van de spelers, heb ik daar het volste vertrouwen in.

Tot op het voetbalveld,

Harry Lefferts