Midweeks was er nipt (en volgens de leider van de rood-witten onverdiend) van koploper Urk verloren. Vandaag zou dat niet gebeuren. Nummer twee van de competitie, MSC F1, was aan de beurt om overwonnen te worden. Jammer genoeg voor de polderbewoners dacht MSC F1 daar totaal anders over. De mannen van Arjan Bosschaart wilden in het kielzog van Urk F1 blijven, koste wat kost. Daarom moest en zou er van Flevo Boys gewonnen worden.
Direct vanaf de aftrap was dit duidelijk te zien. Hidde snelde op links enkele malen langs zijn back. Eén keer schoot hij zelf op de paal en twee keer gaf hij zijn medeaanvallers niet te missen kansen. Althans, zo leek het van de zijkant. Want de kansen werden wel gemist. Met als gevolg dat Flevo Boys F1 als eerste scoorde. Hun gevaarlijke spitsen wisten wel raad met het enkele kansje dat het geboden werd. MSC F1 bleef stug door gaan met het goede spel. Mooie individuele acties (meerdere gelukte scharen!!) werden afgewisseld met goed samenspel en oog voor de vrije medespelers. Het duurde dan ook maar even of de gelijkmaker lag in het net. Een prima uitgespeelde aanval werd prachtig door afgerond.
MSC bleef goed voetballen en Flevo Boys kende enkele gevaarlijke tegenaanvallen. Keeper Stue was weer prima bij de les en wist deze samen met verdedigers Peter, Mads en Kai te neutraliseren. Omdat ook MSC niet meer scoorde, was het 1-1 bij rust. Samen met de ranja kregen de mannen ook nog een paar aanwijzingen van de trainer. “Korter dekken” was het devies voor de verdediging. “meer rust aan de bal”, kregen de middenvelders te horen en “kansen benutten” was het vriendelijke, edoch dringende, verzoek aan de aanvallers.
Zo gezegd, zo gedaan. Peter, Kai en Mads werden nog intiemere vrienden van hun tegenstanders. Jason en Julian verdeelden het spel op het middenveld, terwijl Luca, Hidde en Jeen de druk op de verdediging opvoerden. Resultaat van dit alles: twee doelpunten, waarvan één eigengoal van Flevo Boys. En tsja, MSC F1 is een sportief ploegje. Omdat Flevo Boys er niet in slaagde om Stue te passeren, werd er in de laatste minuut besloten zelf ook maar de bal achter Stue te schieten. De goed leidende scheidsrechter vond het toen wel genoeg en floot einde wedstrijd. Een keurige 3-2 overwinning (goals Julian, Jeen en een eigengoal van Flevo Boys) op een super gemotiveerd en bij vlagen gevaarlijk Fevo Boys F1 was daarmee een feit. Daarmee luidt de tussenbalans voor MSC F1 na 30 wedstrijden als volgt: 26 keer winst, 2 keer verlies en 2 keer gelijk. Meer dan prima cijfers dus!
Door de winst van koploper Urk F1 op nummer 3 sc Joure F1 heeft MSC F1 de tweede plaats stevig in handen. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 5 mei, bij CVVO in Lemmer. Eerst wordt er volgende week geoefend tegen de grootmacht uit Stadshage, dan komt namelijk CSV’28 naar Ezinge. In één van de eerste oefenpotjes – nog voor de zomer – werd er al eens van hen gewonnen. Een goede graadmeter om de ontwikkeling van teams eens te bekijken dus.