Na winst op FC Meppel F1 (1-0) en Alcides F1 (6-0) moesten de pupillen van trainers Marco Schravemade en Cees Hanemaayer het woensdagavond opnemen tegen SVN’69 F1.
Een gelijkspel zou voldoende zijn om de Meppel Cup voor F-pupillen voor het tweede achtereenvolgende jaar te winnen.
De afgelopen twee wedstrijden hebben de geselecteerde spelers al laten zien dat zij in korte tijd en na slechts twee trainingen een leuk stel vormen. Regelmatig stonden Cees en Marco te genieten van het combinatiespel. Ook voor het publiek moet het af en toe een lust voor het oog geweest zijn. Ook vandaag gingen de jongens weer gretig van start. Jarne Bosman in het doel, Thomas van Maanen en Wisse vd Veen in de verdediging, Gideon Hanemaayer, Daan Admiraal, Hidde Bakker en Sven Grootjen op het middenveld en Ticho Greven, Maarten Rietman, Menno Houtman en Boris Busscher waren de aanvallers. Het werd al snel duidelijk dat MSC veel beter was dan de tegenstander van vandaag. Er werd alleen op de helft van SVN’69 gespeeld. Gideon verdeelde het spel van links naar rechts en zette constant medespelers vrij voor het doel. Ieder schot werd echter tegengehouden door een woud van spelers in rode shirtjes. Er was geen doorkomen aan. De Nijeveners speelden duidelijk om niet te verliezen. Tegen het eind van de eerste helft was het weer Gideon die met een simpel ogende pass Hidde in één keer voor de keeper zette, zijn schot was deze keer onhoudbaar, 1-0.
In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld te zien, al werd duidelijk dat SVN’69 vermoeid begon te raken. Hierdoor kregen onze middenvelders en spitsen eindelijk wat ruimte. Het was Hidde die goed gebruik maakte van de geboden ruimte. Hij schoot hard en droog in, 2-0. Toen was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Vlak voor tijd was het Ticho Greven die zowel voor de 3-0 als de 4-0 tekende.
Een keurige prestatie jongens, van harte gefeliciteerd. Na de prijsuitreiking zijn de spelertjes met de kleren aan onder de douche gesprongen. Het bleef nog lang onrustig.